“Άδεια ράφια” και στην Κομοτηνή! – Έλλειψη από μάσκες και αντισηπτικά

28 Φεβρουαρίου 202006:31

Το τελευταίο 48ωρο παρατηρείται αυξημένη κίνηση σε σούπερ μάρκετ του Ν. Ροδόπης, από καταναλωτές που επιχειρούν να προμηθευθούν σε μεγάλες ποσότητες τρόφιμα, καθαριστικά, είδη πρώτης ανάγκης  και πάσης φύσεως αντισηπτικά.

Σε ορισμενα καταστήματα η εμπορική κίνηση έχει αυξηθεί και σε επίπεδα της ταξης του 250% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις διευθυντών και υπευθύνων πωλήσεων των καταστημάτων.

Ιδιαίτερο

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες στα φαρμακεία υπάρχει έλλειψη και  σε μάσκες, αντισηπτικά διαλύματα και παραφαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς να είναι ορατή ή άμεση αναπλήρωσή τους από τα δίκτυα των προμηθευτών.

Οι κάτοικοι της Ροδόπης αναζητούν με κάθε τρόπο και σε κάθε πιθανό σημείο πώληση την πολυπόθητη μάσκα, απευθυνόμενοι ακόμη και στα χρωματοπωλεία της περιοχής.

Σε δηλώσεις του στο Ράδιο ΧΡΟΝΟΣ και τον Δήμο Μπακιρτζάκη  ο κ. Αλ. Τσαπέκος , Πρόεδρος των Φαρμακοποιών Ν. Ροδόπης επεσήμανε ότι …. “δεν υπάρχουν μάσκες, γιατί τα φαρμακεία είχαμε μία ορισμένη ποσότητα, η οποία έχει εξαφανιστεί. Οι χονδρέμποροι και οι αποθήκες πλέον δεν διαθέτουν μάσκες, γιατί πήγαν προς τα άλλα σημεία, σε άλλες χώρες, ακόμη και στην Κίνα”.

Σημειωτεον ότι η έλλειψη των συγκεκριμένων προϊόντων αποτελεί πανελλαδικό φαινόμενο και δεν περιορίζεται μόνον στο Ν. Ροδόπης. Ωστόσο, αντί για μάσκες ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα διαθέσει φυλλάδια με οδηγίες προφύλαξης από τον κορωναϊό, όπου σίγουρα θα αναφέρεται και η χρήση μάσκας!!!!!

Να επισημανθεί ότι Θέση για όσα δραματικά συμβαίνουν στην αγορά των μασκών προφύλαξης από τον κορονοϊό πήρε μέσω του newsit.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς.

Ο ιός του πανικού είναι χειρότερος από τον κορονοϊό” καταγγέλλει στο newsit.gr ο Απόστολος Βαλτάς, με τους καταναλωτές να αδιαφορούν για τις ομάδες υψηλού κινδύνους, που έχουν πραγματικά ανάγκη για μάσκες προστασίας.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, μάσκες δεν υπάρχουν πλέον στην αγορά ή τουλάχιστον είναι δυσεύρετες, καθώς οι περισσότερες είναι κινεζικής προελεύσεως με αποτέλεσμα η ασιατική χώρα να έχει σταματήσει τις εξαγωγές τους.

Η αυξημένη ζήτηση ωστόσο σε συνδυασμό με την περιορισμένη προσφορά που υπάρχει, έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζεται το φαινόμενο της αισχροκέρδειας με αρκετούς που πωλούν τις μάσκες να διπλασιάζουν ή ακόμα και να τριπλασιάζουν τις τιμές

Αρθρογράφος