Α/ΓΕΕΘΑ: Είμαστε μια δύναμη που εγγυάται την ειρήνη στην περιοχή (video)

24 Σεπτεμβρίου 202217:39

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε παραμεθόριες Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια της Περιοχής Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού και επιθεώρησε τα μέτρα επιτήρησης κατά μήκος των συνόρων στο νομό Έβρου. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε:

  • Το Επιτηρητικό Φυλάκιο «1» στις Καστανιές
  • Το Στρατόπεδο «ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ»
  • Το Στρατόπεδο «ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ»
  • Το Στρατόπεδο «ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ»
  • Το Προγεφύρωμα Πετάλου

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος σε μεγάλες συγκεντρώσεις προσωπικού των τοπικών Σχηματισμών, έδωσε εντολές και κατευθύνσεις για συνεχή επαγρύπνηση και προετοιμασία για την εκτέλεση της Αποστολής.

«Δεν θα αφήσουμε να χαθεί ούτε μία σπιθαμή ελληνικής γης», τόνισε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως είπε «στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε όσα μας άφησαν οι πρόγονοί μας. Είμαστε μια δύναμη που εγγυάται την ειρήνη στην περιοχή». «Κανείς δεν μπορεί να μας πειράξει όσο είστε εσείς εδώ, όσο οι Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν αυτό που κάνουν», ανέφερε ακόμη.

Α/ΓΕΕΘΑ: Είμαστε έτοιμοι και δυνατοί! Ο Έβρος δεν πέφτει!

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ υποδέχτηκε στο Προγεφύρωμα Πετάλου στον Έβρο τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. George J. Tsunis και την αντιπροσωπεία του Αμερικανικού Οργανισμού «Business Executives for National Security» (BENS), η οποία επισκέφτηκε το ΓΕΕΘΑ την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 ,.

Μετά την ενημέρωσή τους για τον αποτρεπτικό φράχτη και τον σχεδιασμό για την επέκτασή του, μετέβησαν στον Λιμένα Αλεξανδρούπολης και ενημερώθηκαν από την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) και από Προσωπικό της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού για την πορεία των εργασιών αναβάθμισης των υποδομών του λιμένα, καθώς και για τον αναβαθμισμένο ρόλο του τόσο σε εθνικό όσο και σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο.

Ακολούθως, επισκέφτηκαν την έδρα της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, όπου ενημερώθηκαν για την διυπηρεσιακή συνεργασία του Δ΄ Σώματος Στρατού με την ΕΛ.ΑΣ. και το ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ. σε θέματα ασφάλειας και φύλαξης συνόρων.

 

Αρθρογράφος