7 μικρές προδοσίες μέσα σε έναν γάμο (πέρα από την απιστία)

9 Δεκεμβρίου 201519:00

Οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας ότι η μόνη προδοσία μέσα σε έναν γάμο είναι η απιστία, αλλά η σύμβουλος γάμου Christine Wilke, έχει ζήσει από πρώτο χέρι, προδοσίες λιγότερο εμφανείς από την ύπαρξη μίας παράνομης σχέσης, αλλά που μπορεί να βλάψουν εξίσου έναν γάμο.

Ακολουθούν 7 τρόποι που μπορεί να προδίδετε το άλλο σας μισό και να μην το καταλαβαίνετε, σύμφωνα με την Wike και άλλους ειδικούς.

1. Βάζετε πάντοτε πρώτα τα παιδιά

Σίγουρα οι ανάγκες των παιδιών αποτελούν προτεραιότητα, αλλά το να επικεντρώνεστε μόνο σε αυτά «κλέβει» χρόνο και ενέργεια από την σχέση με τον άντρα σας. Μπορεί να νομίζετε ότι δίνοντας έμφαση στα παιδιά σας ενισχύετε την οικογένειά σας, αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, με αποτέλεσμα να αποξενώνεστε. Μην παραμελείτε την σχέση σας και να έχετε στον νου σας ότι για να είναι καλά μία οικογένεια πρέπει να είναι καλά και οι ίδιοι οι γονείς μεταξύ τους.

2. Είστε άπιστοι συναισθηματικά

Ο/Η σύντροφός σας πρέπει να είναι ο έμπιστός σας σε όλα. Πρέπει να είναι ο άνθρωπος που θα στραφείτε για να μοιραστείτε οτιδήποτε σας απασχολεί. Αν αρχίσετε να «ανοίγεστε» συναισθηματικά σε κάποιον άλλον, ειδικά σε κάποιον που βρίσκετε γοητευτικό, είναι σαν να έχετε παράνομη σχέση, αναφέρει η ψυχοθεραπεύτρια Foojan Zeine. Είναι ακόμα χειρότερα, αν αρχίσετε να μοιράζεστε με αυτό το άτομο, πράγματα που δεν σας αρέσουν σχετικά με τον γάμο σας.

3. Είστε όλη μέρα στο τηλέφωνο

Δεν έχει σημασία αν κοιτάζετε σημαντικά email για την δουλειά ή στέλνετε μηνύματα στους φίλους σας, το να περνάτε τόσο χρόνο μπροστά από την οθόνη του κινητού σας είναι σαν να λέτε στο άλλο σας μισό, ότι θα μπορούσατε να περνάτε αυτόν τον χρόνο μαζί του, αλλά προτιμάτε να κοιτάζετε το κινητό σας.

4. Απατάτε το άλλο σας μισό στα οικονομικά

Όταν κάνετε αγορές πίσω από την πλάτη του/της συντρόφου σας, μπορεί να κάνετε κακό στην σχέση σας. Έρευνα που έγινε το 2011, διαπίστωσε ότι στο 68% των περιπτώσεων τα ψέματα γύρω από τα οικονομικά του ζευγαριού είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην σχέση, με 16% των γάμων να καταλήγουν σε διαζύγιο.

5. Περνάτε περισσότερο χρόνο με τους φίλους σας παρά με το άλλο σας μισό

Το να έχετε ενδιαφέροντα και χόμπι έξω από τον γάμο σας είναι πολύ σημαντικό. Αντίστοιχα, το να είστε όλη την ώρα μαζί δεν είναι σίγουρα υγιές, αλλά όταν προτιμάτε να είστε με τους φίλους σας παρά με τον/την σύντροφό σας ή εκείνος/εκείνη έρχονται πάντοτε σε δεύτερη μοίρα, τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα.

6. Γκρινιάζετε συνεχώς για τον/την σύντροφό σας στους άλλους

Μπορεί να νομίζετε ότι το να λέτε συνέχεια στους φίλους σας για τις ενοχλητικές συνήθειες του/της συζύγου σας είναι άκακο, αλλά εσείς θα θέλατε να έκανε εκείνος/εκείνη κάτι αντίστοιχο; Μέσα σε μία σχέση, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να μένουν ανάμεσα στο ζευγάρι και αν κάτι σας ενοχλεί, καλύτερα να το πείτε στον ίδιο, παρά σε άλλους.

7. Υψώνετε τείχος

Όταν γίνεστε αμυντικοί και υψώνετε ένα τείχος, κάθε φορά που κάνετε μία συζήτηση με το άλλο σας μισό ή τσακώνεστε, απομακρύνεστε συναισθηματικά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνετε μούτρα για κάτι που έγινε, αλλά να μην λέτε τι είναι αυτό που σας ενόχλησε ή να σηκώνεστε να φεύγετε επειδή δεν σας αρέσει αυτό που ακούτε. Παραμείνετε ψύχραιμοι και μιλήστε ανοιχτά για όλα όσα σας απασχολούν.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Αρθρογράφος

blank
Ανδριανή Λοϊζίδου
Η Ανδριανή έχει σπουδάσει Δημοσιογραφία και Νομική στο Cambridge της Αγγλίας. Έχει δουλέψει σε διεθνούς φήμης εκδοτικούς οίκους και έχει διδάξει Αγγλικό Δίκαιο σε Ακαδημαϊκό επίπεδο.