6.000 τόνοι λιπάσματος από τη Συρία ξεφορτώθηκαν στην Καβάλα

3 Σεπτεμβρίου 201912:48

Μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη με αναφορά στην Ελλάδα κάνει η εφημερίδα Financial Times, αποκαλύπτοντας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες 6.000 τόνοι λιπασμάτων από τη Συρία μεταφέρθηκαν και ξεφορτώθηκαν με δύο φορτηγά πλοία στην περιοχή της Νέας Καρβάλης της Καβάλας.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το φορτίο μεταφέρθηκε σε εργοστάσια φωσφορικών λιπασμάτων της περιοχής τα οποία φέρονται να ελέγχονται από ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι Financial Times κάνουν λόγο για τον Γκέναντι Τιμτσένκο, ιδιοκτήτη της Stroyntransgaz η οποία φέρεται να ελέγχει την παραγωγή λιπάσματος στην Συρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φώσφατα αποτελούν ένα από τα κύρια εξαγωγικά προϊόντα της χώρας η οποία πριν τον εμφύλιο ήταν ο πέμπτος παγκοσμίως εξαγωγέας.

 

Η FT επικαλείται έγγραφα από το τελωνείο του Λιβάνου και της Συρίας σύμφωνα με τα οποία 6.000 τόνοι λιπάσματος μεταφέρθηκαν και ξεφορτώθηκαν με δυο φορτηγά πλοία στην Καβάλα.

Το πρώτο πλοίο, πάντα σύμφωνα με τους «FT» ονομάζεται “Raouf H” και φέρει σημαία των Νήσων Κομόρος, ενώ το δεύτερο φορτηγό ονομάζεται Tenacity, φέροντας και αυτό την ίδια σημαία.

Επίσης τονίζεται χαρακτηριστικά ότι «η περιοχή έχει αρκετά εργοστάσια λιπάσματος». Η εφημερίδα αναφέρει στην συνέχεια ότι οι ιδιοκτήτες των πλοίων δεν απάντησαν σε σχετικό ερώτημα για την εν λόγω αποστολή, όπως και οι ελληνικές αρχές, χωρίς να διευκρινίσει όμως τον χρόνο των αιτημάτων.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr