5χλμ & 10χλμ έτρεξε η WIND Running Team για τον Α.Σ ΑμεΑ Κότινος στο «Run Greece 2018» στην Αλεξανδρούπολη

30 Σεπτεμβρίου 201815:54

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Με μεγάλη επιτυχία και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες διοργανώθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά στην Αλεξανδρούπολη ο αγώνας δρόμου RUN GREECE.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, οι χιλιάδες δρομείς συγκεντρώθηκαν στο σημείο της εκκίνησης, μπροστά από το Νομαρχείο της πόλης, προκειμένου να συμμετάσχουν στους αγώνες των 10, 5 χιλιομέτρων, ΑμεΑ και όπως κάθε χρόνο ειδική διαδρομή για παιδιά.

Οι αγώνες ξεκίνησαν με τη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων, με τον «συνήθη ύποπτο» Μάρκο Γκούρλια να τερματίζει πρώτος, ενώ την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Χαράλαμπος Δελής και την τρίτη ο Μανώλης Στόικος.

Στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, αυτή με την μεγαλύτερη συμμετοχή, και η οποία διεξήχθη υπο βροχή, πρώτος τερμάτισε ο Χαράλαμπος Βούλκος, δεύτερος ο Γιώργος Καφαλής και τρίτος ο Τσιτακ Σαλή.

Πολύ σημαντική και η βοήθεια όλων των εθελοντών, του Στρατού, του Ερυθρού Σταυρού και όλων των άλλων που συνέδραμαν σε ακόμα μία επιτυχημένη αθλητική διοργάνωση στην Αλεξανδρούπολη.

Σε τέτοιο βαθμό, που όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, από την επόμενη χρονιά, την διοργάνωση θα αναλάβει ο Δήμος μαζί με την Περιφέρεια ΑΜΘ και σε οικονομικό επίπεδο, πέραν του οργανωτικού. Αποκάλυψε δε πως καλώς εχόντων των πραγμάτων μέσα στον Μάρτιο του ΄19 ο Δήμος θα φιλοξενήσει Βαλκανικούς αγώνες βάδην αλλά και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα βάδην.

«Η Αλεξανδρούπολη επιστρέφει στα παλιά χρόνια και γίνεται και πάλι «αθλητικομάνα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από τις πιο σημαντικές στιγμές της σημερινής εκδήλωσης ήταν η προσφορά της WIND με την παράδοση δωροεπιταγής στο ΔΣ του Α.Σ. ΑμεΑ Κότινος του οποίου οι Αθλητές συμμετείχαν στο φετινό «Run Greece 2018» και καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές και τους συναθλητές τους.

Η WIND με την ομάδα της WIND Running Team και τον πρωταθλητή μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων Μάρκο Γκούρλια, στήριξε και φέτος με τη συμμετοχή της το έργο του Α.Σ ΑμεΑ Κότινος.

«Συνεπείς στη δέσμευσή της απέναντι στην κοινωνία, η εταιρία συνεχίζει το έργο αλληλεγγύης που υλοποιεί από το 2011 στο πλαίσιο των αγώνων δρόμου. Ετοιμαζόμαστε να αποχαιρετήσουμε τον Σεπτέμβριο με τον καλύτερο τρόπο καθώς όλοι μαζί θα λάβουμε μέρος στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού της πόλης μας ενισχύοντας παράλληλα τη σημαντική δουλειά που γίνεται στον αθλητικό σύλλογο «Κότινος» για άτομα με αναπηρίες». Δήλωσε ο Θεοκράτης Ιωαννίδης, ιδιοκτήτης του καταστήματος WIND (14ης Μαϊου & Βενιζέλου Αλεξανδρούπολη).

Ο Πρόεδρος του Α.Σ. ΑμεΑ «ΚΟΤΙΝΟΣ» κ. Γιάννης Τοπτσής από την πλευρά του εξέφρασε τη χαρά των αθλητών, των προπονητών και των ανθρώπων του συλλόγου για την επιλογή της WIND να στηρίξει οικονομικά το έργο του για 2η συνεχή χρονιά.

 

Αρθρογράφος