paidikoi-stathmoi-3

53.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών λόγω περικοπών

9 Αυγούστου 201214:00

paidikoi-stathmoi-3Το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες παιδιά θα μείνουν φέτος εκτός των παιδικών σταθμών των δήμων λόγω των περικοπών στη κρατική χρηματοδότηση, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), Νίκος Σαράντης.


Συγκεκριμένα, περισσότερα από 53.000 νήπια και βρέφη θα στερηθούν φέτος τη φιλοξενία σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς εξαιτίας των περικοπών.

Ακόμη περισσότερο εξοργιστικό, σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, είναι το γεγονός ότι για το συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχει λύση «με τη διάθεση πόρων από τα λιμνάζοντα χρήματα του ΕΣΠΑ, που όμως αν και έχει προταθεί έγκαιρα από την Αυτοδιοίκηση, δεν υλοποιείται».

«Καταγγέλλουμε απερίφραστα αυτή την πολιτική που αφήνει δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός Παιδικών Σταθμών, όπως αφήνει τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων να διαλυθούν και την καθημερινή εξυπηρέτηση του πολίτη να υποβαθμιστεί», υπογραμμίζει ο κ. Σαράντης.

Πηγή:  RAMNOUSIA

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr