400 Γιατροί στο ΙΚΑ

4 Μαρτίου 201316:00

Μέσα στο μήνα αναμένεται να εκδοθεί από το ΙΚΑ η προκήρυξη για την πρόσληψη 400 υγειονομικών γιατρών για τη στελέχωση και λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠ).

Ήδη, στο ΙΚΑ έχουν ολοκληρώσει την επεξεργασία κατανομής των θέσεων και αναμένουν να ανάψει το “πράσινο φως” από τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας και Εργασίας με την έκδοση της σχετική απόφασης.

Οι νέες θέσεις αφορούν 400 υγειονομικούς γιατρούς, εκ των οποίων 150 θέσεις Νευρολόγων ΠΕ, 150 θέσεις Ψυχιάτρων ΠΕ και 100 Θέσεις Καρδιολόγων ΠΕ. Οι προσληφθέντες Θα κληθούν να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας έξι ή δώδεκα μηνών ανάλογα με τις ανάγκες του ΚΕΠ στο οποίο θα τοποθετηθούν.

Η προκήρυξη θα είναι ενιαία για όλες τις θέσεις και θα εκδοθεί από το ΙΚΑ. Οι προσλήψεις θα γίνουν εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ.

Όσοι προσληφθούν θα απορροφηθούν στα κατά τόπους ΚΕΠΑ κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να στελεχώσουν τις υγειονομικές επιτροπές με σκοπό να αποσυμφορηθεί η λίστα αναμονής για την επανεξέταση των δικαιούχων συντάξεων αναπηρίας, η οποία μέχρι σήμερα αριθμεί 60.000 συνταξιούχους σε αναμονή.

Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι γιατροί οι οποίοι δεν θα έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους.

Με την προκήρυξη θα τίθενται επιπρόσθετα κριτήρια για την επιλογή γιατρών, καθώς θα υπάρχει μοριοδότηση για τους τίτλους σπουδών αλλά και για τους μεταπτυχιακούς τίτλους.

Επιπλέον θα μοριοδοτείται η προηγούμενη εργασιακή εμπειρία, καθώς στην προκήρυξη θα τίθεται ως ένα από τα απαραίτητα κριτήρια πρόσληψης.

Αντίστοιχη μοριοδότηση θα προβλέπεται για τη γνώση ξένων γλωσσών αλλά και για την οικογενειακή κατάσταση των ενδιαφερομένων.

Στο μεταξύ δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Β’ 335 18 Φεβρουαρίου 2013) απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά την κατανομή των 331 διοριστέων της προκήρυξης 8Κ του ΑΣΕΠ στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

Οι 331 θέσεις κατανέμονται κατά κατηγορία και κλάδο ως ακολούθως:

-ΠΕ Διοικητικός Οικονομικός 186

-ΠΕ Μηχανικών 5

-ΠΕ Πληροφορικής 4

-ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων 136

Σε περίπτωση μη αποδοχής του διορισμού από διοριστέους της κατηγορίας ΠΕ όλων των κλάδων o αντίστοιχος αριθμός θέσεων κατανέμεται στην κατηγορία ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων.

(Τα Νέα)

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr