3.593 εξετάσεις για κορωνοϊό διεξήχθησαν εντός 24ωρών! (video)

3 Απριλίου 202019:25

Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 69 και το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 1613 ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.92 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ενώ 59 είναι οι συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 1.613 και των νεκρών σε 59 .

 Από τις ανακοινώσεις του καθηγητή, η κατάσταση στην Ελλάδα διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

  • 69 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από κορωνοϊό (129 χθες).
  • Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.613 (1.544 χθες).
  • Τα περισσότερα εξακολουθούν να αφορούν κατοίκους της Αττικής.
  • 92 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας (91 χθες).
  • Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 66 έτη (65 έτη χθες).
  • Οι θάνατοι από τη νόσο COVID-19 ανέρχονται σε 59 (53 χθες).
  • Η θνησιμότητα από τη νόσο βρίσκεται κοντά στο 3%.
  • Έχουν διενεργηθεί 22.437 εξετάσεις για κορωνοϊό (18.844 χθες).

Σε σχέση με τα νέα κρούσματα, ανακοινώθηκε αρχικά πως είναι 99, αλλά εκ των υστέρων δόθηκε η διευκρίνιση πως είναι 69, καθώς δεν είχε γίνει η ενσωμάτωση 30 κρουσμάτων από τους επιβάτες του πλοίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε, επίσης, πως 11 ασθενείς πήραν εξιτήριο από μονάδα εντατικής θεραπείας.

Έκανε λόγο για αισιόδοξα μηνύματα, τα οποία, ωστόσο, δεν δικαιολογούν εφησυχασμό, ενώ δεν απέκλεισε μείωση το επόμενο διάστημα.

Προειδοποίησε, πάντως, πως πολύ γρήγορα μπορούμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο.

Τόνισε πως οι γάτες μπορούν να μολυνθούν από τον κορωνοϊό, αλλά όχι οι σκύλοι, όπως φάνηκε σε πειράματα. “Μην ανησυχείτε”, τόνισε ο καθηγητής, λέγοντας πως στα πειραματικά δεδομένα, η έκθεση στον ιό είναι πολύ υψηλότερη από ό,τι στην πραγματικότητα.

Ν. Χαρδαλιάς: Περιορισμοί της κίνησης στην παραλιακή Πάτρας και Βόλου

Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί κοινό στοίχημα για τον κρατικό μηχανισμό, για τον κάθε πολίτη, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ενημέρωσε ότι στη δομή μεταναστών στη Ριτσώνα έγιναν ιχνηλατήσεις και κάποια τεστ σε επαφές της νοσούντος αναφέροντας ότι «έχουμε ολοκληρώσει περίπου σε 90 δείγματα».

Έκανε επίσης γνωστό ότι 121 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο επιβατηγό πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» και 261 αρνητικοί στον ιό.

Ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών από το Σάββατο και για 14 ημέρες στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, και συγκεκριμένα στην περιοχή Νότιο Πάρκο και στην περιοχή Πλαζ Αγιάς.

Επίσης, αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία του Βόλου από τη Δευτέρα και για 14 ημέρες.

(amna.gr, iatronet.gr, protothema.gr, infographics)

Αρθρογράφος