oaed

2.200 Ευκαιρίες στον ΟΑΕΔ

11 Δεκεμβρίου 201215:45

oaedΤη δυνατότητα να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση με επιχορήγηση θα δώσει ο ΟΑΕΔ σε 2.200 ανέργους.

Αυτό προβλέπεται σε κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3211-3/12/2012, τεύχος δεύτερο).

Στόχος του προγράμματος Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών έτους 2009 Β’ Κύκλος είναι n προώθηση ανέργων ηλικίας 22 έως 64 ετών στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.

Η κάλυψη των θέσεων θα γίνει ως έξης:

-1.100 θα καλυφθούν από ανέργους ηλικίας 22 έως 32 ετών.

-1.100 θα καλυφθούν από ανέργους ηλικίας 33 έως 64 ετών.

Προτεραιότητα θα δοθεί στους ανέργους:

-μέλη εταιρείας (ΟΕ, EE για το ομόρρυθμο μέλος της ή ΕΠΕ) που μετέχουν με ποσοστό 51% 60% στο εταιρικό κεφάλαιο.

-με δικαίωμα επιδότησης ανεργίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει:

1.1. Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου (δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους ή μέχρι και 30 ημέρες πριν από την έναρξη) και να έχουν ωφεληθεί από τη διαδικασία της εξατομικευμένης παρέμβασης.

1.2. Να έχουν παρακολουθήσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας σε Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ) του ΟΑΕΔ.

1.3. Να έχουν ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα άλλου κράτους μέλους της EE ή να είναι ομογενείς με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

1.4. Να διαθέτουν αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) και (οι άντρες υποψήφιοι) να έχουν εκπληρώσει ή νόμιμα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους σποχρεώσεις.

1.5. Να έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας από 1/10/2009 και μετά.

Επίσης μπορεί να υπαχθεί στο πρόγραμμα, με την προϋπόθεση ότι μετέχει με ποσοστό τουλάχιστον 51% στο εταιρικό κεφάλαιο, μέλος:

-Ομόρρυθμης Εταιρείας (ΟΕ)

-Ετερόρρυθμης Εταιρείας (EE), μόνο για το ομόρρυθμο μέλος της και

-ΕΠΕ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει: Να έχουν συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας τους και να είναι μέχρι 64 ετών, δηλαδή το 22ο έτος θα πρέπει να είναι συμπληρωμένο (λαμβάνοντας υπόψη την ημερομηνία γέννησης) κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα. Όσον αφορά στο 64ο έτος, μετά τη συμπλήρωσή του (λαμβάνοντας υπόψη την ημερομηνία γέννησης), οι ενδιαφερόμενοι δεν θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για υπαγωγή στο πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται και οι επαγγελματίες οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για το πρόγραμμα ΝΕΕ ηλικίας 22-64 ετών, και το επιχειρηματικό τους σχέδιο απορρίφθηκε από την Επιτροπή Αξιολόγησης, εφόσον ανακαλέσουν με δήλωσή τους τις ενστάσεις που δεν έχουν εξεταστεί και βελτιώσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στα σημεία που αφορούν τους λόγους απόρριψης, και εφόσον τηρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται, εκτός της ημερομηνίας έναρξης επιτηδεύματος.

Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 36 μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 24.000 ευρώ.

Η πρώτη δόση, ύψους 6.000 ευρώ, καταβάλλεται μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής και τα υπόλοιπα 18.000 ευρώ σε τρεις ισόποσες ετήσιες δόσεις των 6.000,00 ευρώ, στο τέλος κάθε έτους από την υπαγωγή του και αφού θα έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, με τον οποίο διαπιστώνεται η κανονική λειτουργία της επιχείρησης.

Οι δικαιούχοι υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με ηλεκτρονικό τρόπο στην ειδική περιοχή του δικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω του ΚΠΑ στην περίπτωση που ο επαγγελματίας δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Η προθεσμία για τις αιτήσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα θα καθοριστεί με απόφαση του διοικητή του ΟΑΕΔ.

(Τα Νέα)

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr