ELISIR2740a

“Το ελιξήριο του έρωτα” στο Μέγαρο Κομοτηνής

10 Οκτωβρίου 201213:18

ELISIR2740aΗ Αναπτυξιακή Ροδόπης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή,

12 Οκτωβρίου στις 19:30 στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, στο πλαίσιο του προγράμματος ζωντανών μεταδόσεων από τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης τους «ΠΡΟΑΓΩΝΕΣ» – Opera-Forum για την όπερα του Gaetano Donizetti, L΄elisir damore (Το ελιξίριο του έρωτα), που θα μεταδοθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, από το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής στις 19:55.

Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Δ.Π.Θ. Γεώργιος Π. Τσομής θα εισαγάγει στο χιουμοριστικό μελόδραμα του Gaetano Donizetti, L΄elisir damore (Το ελιξίριο του έρωτα) σε λιμπρέτο του Felice Romani. Πρόκειται για μια από τις πιο γοητευτικές και μελωδικές όπερες του ρεπερτορίου, αλλά και μια από τις αγαπημένες του κοινού της όπερας παγκοσμίως. Το έργο αυτό καθιέρωσε τον Donizetti, ο οποίος πρωτοτύπησε έναντι του διάσημου συναδέλφου του Rossini με την εισαγωγή του συναισθηματικού στοιχείου στο είδος αυτό της κωμικής όπερας. Η άρια “Una furtiva lagrima” είναι από τις πιο διάσημες μελωδίες στην ιστορία της όπερας.

Με απλό και εύληπτο τρόπο θα γίνει αναφορά στα χαρακτηριστικά της κωμικής όπερας, έτσι όπως διαμορφώθηκε από τον Donizetti και θα δοθεί έμφαση στις συνθήκες παραγωγής και πρόσληψης του L΄elisir damore, το περιεχόμενο της όπερας με μουσικοδραματολογικές αναλύσεις και σχόλια συνοδευόμενα από ακροάσεις και προβολές χαρακτηριστικών σκηνών. Τέλος, θα δοθούν πληροφορίες για τη σκηνοθεσία, τους συντελεστές και τους καλλιτέχνες της συγκεκριμένης παραγωγής της ΜΕΤ.

 

Το «L’Elisir d’Amore» του Donizetti θα μεταδοθεί στις 13 Οκτωβρίου, από το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής στις 19:55.

 

 

 

Τιμές Εισιτηρίων: 15 ευρώ, 20 ευρώ

 

 

 

Προπώληση Εισιτηρίων:

 

 

 

1. Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Κομοτηνής, Αγ. Βαρβάρας, Κομοτηνή  

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25310 34072

 

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 16:00

 

Email: megaron@anro.gr

 

 

 

2. Γραφεία Αναπτυξιακής Ροδόπης – Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α., Ν. Πλαστήρα & Κ. Αντωνιάδη, Κομοτηνή

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25310 34071

 

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 16:00

 

Email: megaron@anro.gr

 

 

 

3. Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο

 

Δημοκρίτου 7Α, Κομοτηνή

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25310 84040

 

 

 

4. Βιβλιοπωλείο Πυργελή Δήμητρα

 

Ανδρέου Δημητρίου 57, Ξάνθη

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25410 72363

 

5. Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης

 

Ιωακείμ Καβύρη – Ανδριανουπόλεως 4Α, Αλεξ/πολη

 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 25510 22908

 

 

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr