dimarxeio komotinis2

Ο Δήμος Κομοτηνής για τις άδειες μουσικής

20 Σεπτεμβρίου 201208:37

dimarxeio komotinis2Ο Δήμος Κομοτηνής ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε ισχύ, η Τοπική Κανονιστική Απόφαση, που αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις  χορήγησης-ανανέωσης-παράτασης-ανάκλησης των Αδειών Χρήσεως και Λειτουργίας Μουσικής και αποσκοπεί:

Στη ρύθμιση κάθε σχετικού ζητήματος κατά τρόπο γενικό, ενιαίο και ομοιόμορφο για όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες της περιφέρειας του Δήμου Κομοτηνής.

·Στην   προστασία της δημόσιας υγείας και της κοινής ησυχίας των διαβιούντων στη περιφέρεια του Δήμου Κομοτηνής.

Ο ενδιαφερόμενος για τη χορήγηση Άδειας Χρήσεως – Λειτουργίας Μουσικής θα υποβάλει στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Κομοτηνής τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

 

1)Αίτηση (διατίθεται σχετικό υπόδειγμα απ΄ την Υπηρεσία)

2)Αντίγραφο της άδειας λειτουργίας καταστήματος ή της προεγκριτικής της αδείας Απόφασης.

3)Δήλωση υπογεγραμμένη από μηχανικό, για την υφιστάμενη ηχομόνωση και τη θέση και ισχύ των ηχείων.

4)Παράβολο κατά τα οριζόμενα στην αριθμ. 61167/17-12-2007 ΚΥΑ και στο άρθρο 5 της παρούσης

5)Άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής του οικείου νόμιμου και αναγνωρισμένου Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης (ΑΕΠΙ-ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ). Διευκρινίζεται   ότι σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας δηλώνει ότι δεν χρησιμοποιεί ούτε πρόκειται να χρησιμοποιήσει μουσικά έργα εκπροσωπούμενα από Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης των δημιουργών [ΑΕΠΙ και ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ], θα πρέπει να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 με το εξής περιεχόμενο: «Η μουσική που χρησιμοποιώ στο κατάστημά μου ανήκει αποκλειστικά και μόνον σε δημιουργούς ή άλλους δικαιούχους που δεν έχουν αναθέσει τη διαχείριση του περιουσιακού τους δικαιώματος σε οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης και ειδικότερα στην ΑΕΠΙ και στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Είμαι επίσης ενήμερος ότι το να διαθέτω τηλεόραση ή ραδιοφωνική εγκατάσταση (συμβατική ή διαδικτυακή) στο κατάστημά μου συνιστά δημόσια εκτέλεση προστατευόμενων έργων, για την οποία οφείλονται δικαιώματα στους σχετικούς οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης ή άλλους δικαιούχους. Αντίγραφο της παρούσας υπεύθυνης δηλώσεώς μου εξουσιοδοτείται με την παρούσα δήλωσή μου ο Δήμος [Ο.Τ.Α.] να το κοινοποιήσει άμεσα στην ΑΕΠΙ και στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ».

  1. 5)Βεβαίωση Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου περί μη ύπαρξης οφειλών.
  2. 6)Βεβαίωση Δ.Ε.Υ.Α.Κ. περί μη ύπαρξης οφειλών.
  3. 7)Βεβαίωση Δημοτικής Επιχείρησης περί μη ύπαρξης οφειλών αν αυτή είναι η εκμισθώτρια του καταστήματος.Το σύνολο των δικαιολογητικών θα αποστέλλεται αμελλητί στη Υγειονομική Υπηρεσία που θα διενεργεί τους ελέγχους της αρμοδιότητάς της και θα εισηγείται επί του αιτήματος.

Κατόπιν η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ή το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας κατά περίπτωση θα αποφασίζει εντός είκοσι (20) ημερών από της υποβολής όλων των νόμιμων δικαιολογητικών και στοιχείων.

Οι χορηγούμενες από το Δήμο Κομοτηνής Άδειες Χρήσεως & Λειτουργίας Μουσικής

  • θα αφορούν αποκλειστικά και μόνον τους στεγασμένους χώρους των καταστημάτων. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελούν τα υπαίθρια καταστήματα της παραλιακής ζώνης του Δήμου, τα οποία θα λαμβάνουν Άδεια Χρήσεως και Λειτουργίας Μουσικής εφόσον βρίσκονται σε απόσταση τριακοσίων τουλάχιστον μέτρων από το πλησιέστερο νόμιμο κατοικήσιμο κτίσμα (οικία, ίδρυμα, εκκλησία κλπ) και εφόσον συνηγορεί ρητά η αρμόδια Υγειονομική Υπηρεσία. Πλέον των αναφερόμενων στο άρθρο 4 δικαιολογητικών οι συγκεκριμένοι καταστηματάρχες θα φροντίζουν ώστε στα προσκομιζόμενα εκ μέρους τους σχεδιαγράμματα να   εμφανίζεται η ακριβής θέση των εξωτερικών ηχείων και να βεβαιώνεται απ΄ τον συντάξαντα μηχανικό η   προαναφερόμενη απόσταση των 300 μέτρων.
  • θα καλύπτουν τη μετάδοση μουσικής μέσω στερεοφωνικών ή/και ηλεκτροφώνων ή/και τριών μουσικών οργάνων. Η ευθύνη ενημέρωσης του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης (ΑΕΠΙ-ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ) για το χρησιμοποιούμενο είδος της μουσικής πηγής καθώς και για τις   τυχόν περιοδικές αλλαγές του ανήκει αποκλειστικά στον κάτοχο της άδειας.

·         θα αναγράφουν υποχρεωτικά τη χρονική διάρκεια ισχύος τους, τις ώρες λειτουργίας της μουσικής, τη θέση τοποθέτησης της μουσικής πηγής, καθώς και κάθε περιοριστικό όρο που θα επιβάλλεται από την Υγειονομική Υπηρεσία

            Η χρονική διάρκεια της Άδειας Χρήσεως & Λειτουργίας Μουσικής είναι αντίστοιχη του καταβαλλόμενου παραβόλου. Έτσι υφίστανται:

·                     Άδειες διάρκειας ενός ημερολογιακού (1/1-31/12) έτους για τις οποίες καταβάλλεται παράβολο 75,00 €

·                     Άδειες διάρκειας δύο – τριών ημερολογιακών ετών για τις οποίες καταβάλλεται παράβολο 150,00 € και

·                     Άδειες  αόριστης διάρκειας (άνω των τριών ετών) για τις οποίες καταβάλλεται παράβολο 300,00€

 

Στις τοπικές , θρησκευτικές και εθνικές εορτές, στις εκδηλώσεις τοπικών πολιτιστικών φορέων ή σε γεγονότα που σχετίζονται με καθιερωμένα πλέον εορταστικά τελετουργικά (π.χ. γάμοι κλπ) επιτρέπεται η χρήση μουσικής και μουσικών οργάνων, μέχρι τις 24:00΄, αρκεί η ηχοστάθμη τους να μην υπερβαίνει τα 80 db και να μη διαταράσσεται η ησυχία των περίοικων.

Η μη ύπαρξη ή η κακή χρήση της Άδειας Χρήσεως και Λειτουργίας Μουσικής συνεπάγεται:

Α) Ποινικές Κυρώσεις:

Β) Διοικητικές κυρώσεις (προσωρινή ή και οριστική απαγόρευση λειτουργίας του καταστήματος)

Γ) Επιβολή Προστίμων που ορίζονται με τη Απόφαση και που έχουν ως εξής:

  • Έλλειψη Άδειας Χρήσεως και Λειτουργίας Μουσικής: πρόστιμο ποσού 500,00€
  • Tροποποίηση της κατεχόμενης Άδειας Χρήσεως και Λειτουργίας Μουσικής (π.χ. υπέρβαση επιτρεπόμενων χρονικών ορίων, υπέρβαση επιτρεπόμενων DB, μετακίνηση της ηχητικής πηγής ή των ηχείων από την ορισθείσα θέση, χρήση ενισχυτή και μεγαφώνων κλπ.): πρόστιμο ποσού 500,00€    
  • Mετάδοση μουσικής χωρίς την απαραίτητη ηχομόνωση ώστε ο ήχος που φτάνει στο δωμάτιο λήψης (χώρος διαβίωσης καταγγελλόντων) να ξεπερνάει τα 30 dB: πρόστιμο ποσού 500,00€  

-Η Άδεια Χρήσεως και Λειτουργίας Μουσικής ανακαλείται υποχρεωτικά εφόσον διαπιστωθεί ότι εκδόθηκε παράνομα.

– Η διαπίστωση των  παραβάσεων γίνεται από τα αρμόδια και δυνάμενα να χρησιμοποιήσουν το ειδικό ηχόμετρο ελεγκτικά όργανα, δηλαδή από την Υγειονομική Υπηρεσία Ροδόπης, από την Αστ. Δ/νση Ροδόπης και από την Επιτροπή του άρθρου 8 της παρούσης στην οποία οι προαναφερθείσες Υπηρεσίες μετέχουν, δια των εκπροσώπων τους.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr