kotopoulo-me-saltsa-streidiwn_copy

Κοτόπουλο με σάλτσα στρειδιών

17 Απριλίου 201216:00

kotopoulo-me-saltsa-streidiwn_copyΕύκολο κοτοπουλάκι αν σας αρέσουν οι ασιατικές γεύσεις


{loadposition likebox}   {loadposition tweet}

Υλικά

4 μπούτια κοτόπουλου

1/4 κουταλάκι αλάτι

1/4 κουταλάκι πιπέρι μαύρο 

1/2  κρεμμύδι τεμαχισμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1,5 κόκκινη πιπεριά  ψιλοκομμένη 

1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου

2 κουταλιές σάλτσα στρειδιών

1 κουταλιά σκούρα σόγια σος 

1 κουταλιά   σέρι

1 κουταλάκι ζάχαρη καστανή

2 κουταλάκια λάδι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα στεγνώνουμε. Τα κόβουμε στη μέση και αλατοπιπερώνουμε

Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε τον ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα στρειδιών, τη σόγια σος, το ρυζόκρασο, το σέρι και τη σκούρα ζάχαρη. Βάζουμε το μίγμα στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τσιγαρίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου.   Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα στραγγίζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Δεν καθαρίζουμε το τηγάνι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει (περίπου για 5 λεπτά). Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε σύντομα και μετά προσθέτουμε τη σάλτσα. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση, μετά επαναφέρουμε τα μπούτια κοτόπουλου στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρις ότου να ψηθούν τα μπούτια (περίπου για 20-25 λεπτά).

Συνοδεύουμε με λευκό ρύζι 

Πηγή : www.cooktherapy.gr

www.mpatzakidis.gr


Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr