kotosupa-kalamboki_copy

Κοτόσουπα με καλαμπόκι και κριθαράκι

15 Δεκεμβρίου 201118:16

kotosupa-kalamboki_copyΕύκολη και νοστιμότατη σούπα με κοτόπουλο, λαχανικά και κριθαράκι. Χειμωνιάτικο, δυναμωτικό και ελαφρύ φαγητό.


Υλικά συνταγής:

Κοτόπουλο: 1 μικρό ή 1/2 μεγάλο (περίπου 1 κιλό)

Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές

Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο

Ψιλοκομμένο πράσο: 1 μόνο το άσπρο

Ψιλοκομμένο σκόρδο: 1 σκελίδα

Ψιλοκομμένο σέλερι: 3 κλαδιά

Καλαμπόκι: 300 γρ.

Κριθαράκι: 200 γρ.

Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει

Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 2 – 3 κουταλιές

Λεμόνι: όσο σας αρέσει προαιρετικά για το σερβίρισμα

 

Οδηγίες:

1. Βάζετε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα ή σε χύτρα ταχύτητας, το σκεπάζετε με νερό και το βράζετε να μαλακώσει καλά. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το ξεκοκαλίζετε (πετάτε κόκαλα και πέτσες). Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το φυλάτε ζεστό.

2. Περνάτε το ζωμό που έβρασε το κοτόπουλο από τουλπάνι ή λεπτό σουρωτήρι.

3. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και μαραίνετε σε χαμηλή φωτιά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και το σέλερι για 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας να μην σκουρύνουν.

4. Προσθέτετε το ζωμό και δυναμώνετε τη φωτιά να πάρει βράση το φαγητό. Προσθέτετε το καλαμπόκι και το κριθαράκι, αλατοπιπερώνετε καλά και βράζετε όσο χρειάζεται να γίνει το κριθαράκι (για μέτριο κριθαράκι περίπου 12 λεπτά).

5. κατεβάζετε από τη φωτιά, μοιράζετε σε πιάτα, βάζετε από πάνω λίγο κοτόπουλο και λίγο μαϊντανό και σερβίρετε με λεμόνι και φρυγανισμένο ψωμί.

http://mpatzakidis.gr

http://www.radicio.com

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr