accessoir_ypnou

Ο χάρτης της χώρας των ονείρων

10 Δεκεμβρίου 201112:35

accessoir_ypnouΟ χώρος στον οποίον περνάμε το 1/3 της ζωής μας επιβάλλεται να είναι και ο πιο προσεγμένος του σπιτιού. Η σημασία του καλού ύπνου, άλλωστε, είναι θεμελιώδης στην καθημερινότητά μας και η φροντίδα που θα δείξουμε στο να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες θα μας αποζημιώνει για όλη την υπόλοιπη μέρα με τον καλύτερο τρόπο.


Μία καθαρή κρεβατοκάμαρα και ένα μεγάλο κρεβάτι με φρέσκα σεντόνια, αφράτες κουβέρτες ή παπλώματα, μαλακά μαξιλάρια είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε για να απολαύσουμε τον ύπνο μας και να ξυπνήσουμε ξεκούραστοι και χαλαροί. Πέρα από αυτά, βέβαια, ειδικοί ψυχολόγοι διευκρινίζουν ότι υπάρχουν και άλλοι, λιγότερο υλικοί τρόποι, με τους οποίους μπορούμε να διευκολύνουμε και να απολαύσουμε τον ύπνο μας, ενώ κάποιες συγκεκριμένες συμβουλές του feng shui σχετικά με την βιο-διαρρύθμιση της κρεβατοκάμαρας έχουν αποδειχθεί να κάνουν θαύματα.

Σε πρώτη φάση, λοιπόν, ανατρέξαμε σε κάποια από τα αγαπημένα καταστήματα με λευκά είδη και αξεσουάρ κρεβατοκάμαρας για τα… βασικά και, σε δεύτερη, ακολουθούν οι συμβουλές των ειδικών και του feng shui για το πώς θα μετατρέψουμε την κρεβατοκάμαρά μας σε ένα ατμοσφαιρικό ησυχαστήριο.

Αξεσουάρ Ύπνου

Ξεκινάμε με τα σεντόνια, το πρώτο χάδι δηλαδή που νιώθουμε όταν ξαπλώνουμε στο κρεβάτι.

Συνεχίζουμε με κουβέρτες και κουβερλί .

Συνεχίζουμε με μαξιλάρια και παπλώματα και φροντίζουμε να επιλέξουμε μόνο τα καλύτερα.

Και τελειώνουμε με το πάπλωμα, το οποίο επιλέγουμε φυσικά να είναι πουπουλένιο.

Συμβουλές feng shui για καλύτερο ύπνο

Οι οδηγίες του feng shui εδώ και χιλιάδες χρόνια λαμβάνουν υπ’όψιν τους τον προσανατολισμό του σπιτιού, τα χρώματα, τα φυσικά στοιχεία του χώρου (ξύλο, μέταλλο, νερό, φωτιά, αέρα) και τις φιλοδοξίες αυτών που ζουν στο σπίτι (πλούτος, αναγνώριση και φήμη, γάμος και έρωτας, δημιουργικότητα και παιδιά, καριέρα, γνώση, υγεία). Όλα αυτά συνδέονται αρμονικά μεταξύ τους δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για ένα υγιές και ευτυχισμένο σπίτι.

Υπάρχουν διαφορετικές «σχολές» feng shui που μπορεί να διαφωνούν ή να συμφωνούν με κάποια στοιχεία διακόσμησης, όλες πάντως -σχετικά με την κρεβατοκάμαρα- καταλήγουν στα εξής:

* Δεν πρέπει να υπάρχει στην κρεβατοκάμαρα καθρέφτης που να «κοιτάζει» απευθείας στο κρεβάτι, γιατί οι καθρέφτες αυτοί δημιουργούν συνήθως σύρραξη στο ζευγάρι με την παρουσία τους, σαν μία οντότητα, στον χώρο. Επίσης, λόγω του ότι οι καθρέφτες κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και αντανακλούν το φως, αν το βράδυ χρειαστεί να σηκωθούμε από τον ύπνο μας, η εικόνα της κινούμενης αντανάκλασής μας μπορεί να μας ξυπνήσει και να μην μας επιτρέψει να ξανακοιμηθούμε.

* Βγάλτε την τηλεόραση από την κρεβατοκάμαρα. Η τηλεόραση μπορεί να κυριαρχήσει στην κρεβατοκάμαρά μας αποσπώντας μας την προσοχή από άλλα πρόσωπα ή πράγματα. Βγάλτε, επίσης, όποιο όργανο γυμναστικής ή ηλεκτρονικό υπολογιστή έχετε εκεί ή τοποθετήστε κάποιο κάλυμμα ή ένα παραβάν για να μην έρχεστε σε οπτική επαφή με αυτά.

* Τοποθετήστε το κρεβάτι στην γωνία του δωματίου διαγωνίως απέναντι από την είσοδο. Ο σκοπός είναι να μπορείτε να βλέπετε την πόρτα του δωματίου αλλά να μην βρίσκεστε ακριβώς μπροστά της (να μην «κοιτούν» δηλαδή οι πατούσες σας προς αυτήν). Με αυτόν τον τρόπο διατηρείται ηρεμότερο το νευρικό σας σύστημα. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να βρίσκεται το κρεβάτι μπροστά από την είσοδο της κρεβατοκάμαρας για να μην εμποδίζεται η ροή του τσι.

* Καλό είναι επίσης να μην κοιμάστε δίπλα ακριβώς σε παράθυρο ή μπαλκονόπορτα γιατί δημιουργείται δυσαρμονία στον χώρο και δεν πρέπει να κοιμάστε κάτω από δοκό ή κολόνα γιατί είναι επιζήμιο για την υγεία σας. Αν αναγκαστικά συμβαίνει κάτι τέτοιο τοποθετήστε μία ψευδοροφή ή βάλτε έναν ουρανό στο κρεβάτι. Τέλος, αποφύγετε να κοιμάστε κάτω από ανεμιστήρα ή δυνατό φως γιατί έτσι παρεμβάλλεται ενέργεια που εμποδίζει τον ύπνο.

* Τα ζευγάρι δεν θα πρέπει να κοιμάται με δύο παπλώματα ή δύο κουβέρτες σε διπλό κρεβάτι γιατί αυτό συμβολίζει έναν κρυφό διχασμό μεταξύ τους. Το στρώμα επίσης δεν πρέπει να ακουμπά απευθείας στο πάτωμα γιατί έτσι βρίσκεται πολύ κοντά στην ενέργεια της Γης, ενώ η ιδανική απόσταση του στρώματος από το πάτωμα είναι στα 45 εκ.

* Η πλάτη του κρεβατιού, επίσης, θα πρέπει να ακουμπά σε στέρεο τοίχο, για να δίνει ένα νοητό στήριγμα στο άτομο.

* Σχετικά με τα χρώματα του δωματίου πρέπει να προτιμάμε παστέλ αποχρώσεις και γενικά οτιδήποτε δεν είναι πολύ έντονο ή κραυγαλέο. Προτιμήστε λοιπόν γήινα και παστέλ χρώματα και όχι τόσο ψυχρά χρώματα (όπως το γαλάζιο και το γκρι) που νοητά ρίχνουν τη θερμοκρασία του δωματίου. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους και ο φωτισμός του δωματίου πρέπει να είναι λίγος και απαλός, ενώ κάποια κεριά μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ζεστή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

http://www.in2life.gr


 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr