463-oriental_final

Οριεντάλ τηγανητό ρύζι με αυγό

9 Δεκεμβρίου 201112:53

463-oriental_finalΤο συγκεκριμένο πιάτο είναι hit στις τσαϊνατάουν ανά τον πλανήτη. Κάθε καλό κινέζικο εστιατόριο ή καντίνα που σέβεται τον εαυτό του έχει και το λεγόμενο egg fried rice στο μενού του είτε σαν συνοδευτικό είτε σαν κυρίως επιλογή.


Συστατικά συνταγής

2 φλιτζάνια μακρύκοκο ρύζι

1 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακά

2 κουταλιές της σούπας αραβοσιτέλαιο

2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 αυγά

½ κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη

Αλάτι

Οδηγίες συνταγής

Βάζουμε 700 ml νερό σ’ ένα βαθύ τηγάνι και μόλις βράσει ρίχνουμε 1 κουταλάκι αλάτι. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε μια φορά, χαμηλώνουμε τη φωτιά τόσο όσο να βράζει πιο σιγά.

Βράζουμε με ξεσκέπαστο το τηγάνι για 10 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε. Μετά από 8 λεπτά προσθέτουμε τον αρακά, βράζουμε για άλλα 2 λεπτά και τα στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε το λάδι σ’ ένα γουόκ (αν δεν έχουμε σε αντικολλητικό τηγάνι) και τηγανίζουμε το μπέικον, 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Ρίχνουμε την πιπεριά και το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά (stir fry) για 2 λεπτά. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο γουόκ μέχρι να σταθούν.

Προσθέτουμε το τζίντζερ, το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να γίνει ελαφρά τραγανό.

Διάρκεια: περίπου 40 λεπτά

http://www.lovecooking.gr


Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr