MOSX_KEFTED_copy

Μοσχαρίσια κεφτεδάκια με χυλοπιτάκια στο φούρνο

25 Νοεμβρίου 201113:52

MOSX_KEFTED_copyΠολύ αγαπημένο φαγητό των παιδιών. Κάθε ηλικίας! Τίποτα δεν θα μείνει στο πυρέξ σας το εγγυώμαι. Η διαφορά βρίσκεται στις πιπεριές. Μην τις παραλείψετε, θα χάσετε πολλά από την απίθανη γεύση!


Για 4-6 άτομα (ανάλογα το πόσο φαγανά!!! είναι)

ΥΛΙΚΑ

Για τα κεφτεδάκια:

½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο όσο το δυνατόν άπαχο, περασμένο μία φορά

½ κιλό ξερά κρεμμύδια αλεσμένα στο μπλέντερ

1 αυγό

3 φρυγανιές τριμμένες

αρκετό φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:

1 κιλό ντομάτα φρέσκια πολτοποιημένη ή την αντίστοιχη ποσότητα σε κονκασέ

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

4 πράσινες πιπεριές φλάσκες, κομμένες σε μεσαίου μεγέθους μπαστουνάκια

4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 φλυτζάνι χυλοπιτάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπωλ αναμείξτε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώστε πολύ καλά. Βάλτε τον κιμά στο ψυγείο.

Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και σωτάρετε σε δυνατή φωτιά το σκόρδο μέχρι να μαραθεί, όχι να πάρει χρώμα. Προσθέστε και τις πιπεριές και φέρτε τις μια βόλτα. Στη συνέχεια την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώστε την ένταση της εστίας σε μέτρια και αφήστε τη σάλτσα να μαγειρευτεί μέχρι να σωθούν κάπως τα υγρά της.

Ενώ η σάλτσα μαγειρεύεται, τηγανίστε τα κεφτεδάκια σε καυτό ελαιόλαδο, αφού βέβαια πρώτα τα αλευρώσετε. Μεταφέρετέ τα σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το πλεονάζον λάδι.

Όταν η σάλτσα έχει μισογίνει, μεταφέρετέ την σε ένα μεγάλο πυρέξ, τοποθετήστε μέσα στη σάλτσα τα κεφτεδάκια και ρίξτε τα χυλοπιτάκια. Προσθέστε 2 ½ φλυτζάνια ζεστό νερό, ανακατέψτε προσεκτικά με ένα κουτάλι και ψήστε το νοστιμότατο φαγάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα χυλοπιτάκια. Κατά διαστήματα ελέγξτε αν το νερό είναι αρκετό, δοκιμάζοντας τα χυλοπιτάκια και προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειάζεται

Καλή όρεξη! Ζηλεύω!!!

Tips: -Μην προσθέσετε περισσότερο ελαιόλαδο στη σάλτσα, γιατί τα τηγανισμένα κεφτεδάκια «βγάζουν» το λάδι τους στο φούρνο.

          -Μη χρησιμοποιήσετε μεγάλες χυλοπίτες, όσες φορές το προσπάθησα δεν ψήθηκαν καλά. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο μικρό ζυμαρικό επιθυμείτε.

          -Βραστά κολοκυθάκια και μια παγωμένη μπύρα αποτελούν το απόλυτο συνοδευτικό.

          -Εγώ βάζω τα παιδιά μου να πλάσουν τα κεφτεδάκια και να τα αλευρώσουν. Αυτά το κατευχαριστιούνται κι εγώ κερδίζω χρόνο. Επίσης μαθαίνουν κάτι πολύ σημαντικό: να αγαπούν τη μαγειρική.

Αλίκη Μάρα

ΟινολογίαΓευσιγνωσία– Art of living

http://www.yumm.gr

http://mpatzakidis.gr


Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr