ape-ilektroparagwgi

ΑΠΕ: η καθαρή ενέργεια μειώνει το κόστος ηλεκτροπαραγωγής

23 Οκτωβρίου 201110:04

ape-ilektroparagwgiΤα επόμενα δύο χρόνια το ηλεκτρικό ρεύμα θα ακριβύνει κι άλλο εξ αιτίας του λιγνίτη, δήλωσε ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος θεμάτων εξοικονόμησης ενέργειας στη Greenpeace, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3.


Όπως εξήγησε ο κ. Γρηγορίου, τώρα η παραγωγή λιγνίτη επιδοτείται έμμεσα, ενώ από το 2013 που οι επιδοτήσεις θα σταματήσουν με οδηγία της ΕΕ, ο καταναλωτής θα πληρώνει το πραγματικό κόστος του λιγνίτη, ο οποίος καταστρέφει το περιβάλλον και βλάπτει την υγεία.

Επιπλέον, ο κ. Γρηγορίου τόνισε ότι όσο περισσότερη καθαρή ενέργεια χρησιμοποιείται, τόσο πιο οικονομικό θα έπρεπε να είναι το ηλεκτρικό ρεύμα για τους καταναλωτές, όμως στην ουσία συμβαίνει το αντίθετο, εξ αιτίας του τέλους ΑΠΕ.

Οι καταναλωτές πληρώνουν το τέλος ΑΠΕ με το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όσο περισσότερες ΑΠΕ χρησιμοποιούνται, τόσο περισσότερο πληρώνουν οι καταναλωτές, κάτι είναι αντιφατικό, καθώς αποδεδειγμένα οι ΑΠΕ μειώνουν το κόστος ηλεκτροπαραγωγής.

econews

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr