MIKRES_SYLLOGES_

Η τέχνη … ψηλά

16 Οκτωβρίου 201112:49

MIKRES_SYLLOGES_Οι πίνακες, οι φωτογραφίες και γενικότερα τα κάδρα μπορούν να δώσουν ενδιαφέρον και ξεχωριστό στυλ σε οποιονδήποτε ουδέτερο ή και αδιάφορο χώρο. Από την άλλη μπορούν να δημιουργήσουν ένα χαοτικό αποτέλεσμα αν δεν ακολουθηθούν κάποιοι κανόνες στην τοποθέτησή τους. Για παράδειγμα, κάποια έργα τέχνης ταιριάζουν άνετα σε ομάδες, ενώ άλλα πρέπει να τοποθετούνται μόνα τους. Δημιουργήστε τα δικά σας σύνολα ανάλογα με το είδος των έργων που έχετε επιλέξει ή τον χώρο για τον οποίο προορίζετε κάθε κάδρο.


Μικρές συλλογές

Μοτίβα ή εικόνες ίδιου ύφους ή προέλευσης, π.χ. έθνικ, δένουν εύκολα μεταξύ τους σε μία ή περισσότερες γωνιές ενός χώρου, όπου το συγκεκριμένο στυλ κυριαρχεί και υποστηρίζεται από επιπλέον διακοσμητικά αντικείμενα. Τα ταιριαστά χρώματα αρκούν για να συνθέσουν ένα αρμονικό σύνολο, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για το μέγεθος ή τον αριθμό των κάδρων. Ανάλογα με το ύφος που θέλετε να δώσετε, μπορείτε να αξιοποιήσετε μία τέτοια συλλογή σε επίσημους ή λιγότερο επίσημους χώρους, όπως μία τραπεζαρία, έναν διάδρομο ή ένα ατελιέ.

Ένα μόνο αρκεί

Συχνά οι διαστάσεις, η επίπλωση και τα χρώματα ενός χώρου επιτρέπουν ή και επιβάλλουν την τοποθέτηση ενός μόνο έργου τέχνης, για να προσθέσει χρώμα και ουδέτερα χρώματα, είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί ένας πίνακας μεγάλων διαστάσεων σε ζωηρές αποχρώσεις, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς χωρίς να «βαραίνει» το σκηνικό

Πέρα από τα κλασικά

Ένας ουδέτερος διάδρομος, ένας κενός τοίχος ή μία άδεια κολώνα σε ένα μικρό δωμάτιο μπορούν να μεταμορφωθούν με την προσθήκη των κατάλληλων κρεμαστών διακοσμητικών. Χρώμα, πρωτοτυπία και ίσως μία δόση χιούμορ αρκούν. Μπορείτε να επιλέξετε καδράκια, φωτογραφίες, πόστερ μικρών διαστάσεων ή και άλλου είδους διακοσμητικά, όπως μάσκες ή πήλινα αγγεία.

Κομμάτια της ζωής σας
Ένα λιγότερο επιτηδευμένο, αλλά εξίσου ενδιαφέρον αποτέλεσμα μπορεί να δώσει και μία σειρά από εικόνες διαφορετικής θεματολογίας. Αναμείξτε, για παράδειγμα, ζωγραφιές των παιδιών σας με έργα δικά σας ή φίλων, αλλά και με γνωστών καλλιτεχνών. Αυτό που θα τα συνδέει είναι ότι αποτελούν μέρος της ζωής σας, είτε λόγω των δημιουργών είτε λόγω της θεματολογίας τους που είναι αγαπημένη σας.

Απόλυτη σύνδεση

Δώστε την αίσθηση ενός έργου «σπασμένου» σε κομμάτια, που όμως δεν παύουν ποτέ να είναι απόλυτα δεμένα μεταξύ τους. Με αυστηρή διάταξη και ακριβώς ίδιες κορνίζες, εικόνες μίας ενιαίας συλλογής μπορούν να συνθέσουν ένα επίσημο φόντο για την τραπεζαρία ή μία ιδιαίτερη γωνιά του σαλονιού.

eugenie@houselife.gr 

http://www.houselife.gr


 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr