granoita_pepouzi

ΓΡΑΝΙΤΑ …ΠΕΠΟΥΖΙ

11 Σεπτεμβρίου 201117:31

granoita_pepouziΔροσιστική γρανίτα ΠΕπόνι – καρΠΟΥΖΙ


Τι θα χρειαστούμε:

450 γρ. πεπόνι (χωρίς φλούδα)
450 γρ. καρπούζι (χωρίς φλούδα και χωρίς κουκούτσια)
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι (ή 1½ μέτριο)
5 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. γλυκόζη
0-2 κ.σ. ζάχαρη (ανάλογα το πόσο γλυκά είναι τα φρούτα)
Ξύσμα από τη φλούδα ενός λεμονιού

Πως το κάνουμε:
Επειδή έχει κάποια διαδικασία το κάνουμε με το πρώτο φρούτο πρώτα και μετά με το δεύτερο. Ας δούμε πως: Με το multi κάνουμε πρώτα το πεπόνι και μετά το καρπούζι πουρέ – ξεχωριστά το ένα από το άλλο. Ενώ είναι ακόμη στο multi προσθέτουμε από 2½ κουταλιές της σούπας μέλι, ½ κουταλιά της σούπας γλυκόζη, το μισό από το χυμό λεμονιού και το μισό ξύσμα. Ανακατεύουμε με το multi και μετά δοκιμάζουμε τη γλυκύτητα. Αν το απαιτεί προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Το βάζουμε στη μηχανή του παγωτού για 45 λεπτά και μετά σε ένα ταπεράκι ή σε θήκες για παγάκια (ακόμη καλύτερα) και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Επαναλαμβάνουμε τη ίδια διαδικασία και για το άλλο φρούτο.
Όταν παγώσουν μπορούμε να τα σερβίρουμε είτε σκέτα, είτε με σαμπάνια, είτε με κάποιο αναψυκτικό (sprite, Coca-Cola) σε ποτήρια της αρεσκείας μας.
Υπάρχουν 2 λόγοι που τα κάναμε χωριστά. Ο πρώτος είναι ότι θα μπερδευόταν οι γεύσεις και θα έβγαζε κάτι …μπλιαχ και ο δεύτερος ότι μπορούμε να σχηματίσουμε ένας είδος “ζέβρας” με τα 2 χρώματα στο ποτήρι, το οποίο εντυπωσιάζει.

2½ κουταλιές. Ρίξτε κάθε πουρέ σε ένα ρηχό πλαστικό μπολ και βάλτε τον για τρεις ώρες στην κατάψυξη. Κάθε μισή ώρα απομακρύνετε τους κρυστάλλους από τις άκρες προς το κέντρο. Επαναλάβετε μέχρι να παγώσουν εντελώς οι πουρέδες των φρούτων.

3. Με ένα πιρούνι ανακατέψτε και μοιράστε τους σε ποτήρια σαμπάνιας εναλλάσσοντας τα χρώματα. Γεμίστε τα ποτήρια με κρασί και γαρνίρετε με μια λεπτή φέτα από καρπούζι ή πεπόνι. Σερβίρεται αμέσως παγωμένη. 

http://www.tsoukali.gr



Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr