grammh

Πώς θα ξαναβρείς τη χαμένη σου γραμμή

6 Σεπτεμβρίου 201117:30

grammhΑν και επέστρεψες από τις διακοπές σαν αραπίνα, μαύρη και ερωτιάρα, το μαύρισμα αρχίζει να ξεφτίζει σιγά σιγά, και οι κρεπάλες του καλοκαιριού γίνονται πιο εμφανείς στη σιλουέτα σου. Λίγο πριν φρικάρεις και χάσεις τον έλεγχο του βάρους σου, σου προτείνουμε μερικούς τρόπους για να μεις σιγά σιγά στην κλασσική κι αγαπημένη ρουτίνα fitness που ακολουθούσες και πριν τις διακοπές.


Α. Αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στον εαυτό σου: φρόντισε να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου με τη σωστή διατροφή έτσι ώστε να απαλλαγείς από όλες τις περιττές ουσίες. Μία φορά την εβδομάδα καθιέρωσε μια διατροφή μόνο με φρούτα και χυμούς λαχανικών και ροφήματα από βότανα όπως μελισσόχορτο, βερμπένα, τίλιο και πράσινο τσάι που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Ταυτόχρονα, πεις άφθονο νερό για να αποβάλεις περισσότερες τοξίνες.

Β. Περιποιήσου την επιδερμίδα σε πρόσωπο και σώμα: όσο και να πρόσεξες την επιδερμίδα σου το καλοκαίρι, τα σημάδια της ηλιοθεραπείας και της αφυδάτωσης είναι εμφανή. Μετά τις διακοπές, χρησιμοποίησε ένα φυσικό γαλάκτωμα καθαρισμού και κάνε μάσκες ενυδάτωσης τακτικά, για να αναπληρώσεις τη χαμένη υγρασία.

Γ. Μέτρα θερμίδες: υπάρχουν πολλά πρακτικά βιβλία που αναφέρουν τον αριθμό των θερμίδων που περιέχουν οι τροφές. Φροντίστε να το έχετε πάντα μαζί σας για να αποφύγετε τις «παραβάσεις» και να ξέρετε πόσες θερμίδες τρώτε κάθε μέρα.

Δ. Αποτοξίνωση τώρα: φρόντισε να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου με τη σωστή διατροφή έτσι ώστε να απαλλαγείς από όλες τις περιττές ουσίες. Μία φορά την εβδομάδα καθιέρωσε μια διατροφή μόνο με φρούτα και χυμούς λαχανικών και ροφήματα από βότανα όπως μελισσόχορτο, βερμπένα, τίλιο και πράσινο τσάι που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Ταυτόχρονα, πεις άφθονο νερό για να αποβάλεις περισσότερες τοξίνες.

Ε. Ενυδάτωση σήμερα: όσο και να πρόσεξες την επιδερμίδα σου το καλοκαίρι, τα σημάδια της ηλιοθεραπείας και της αφυδάτωσης είναι εμφανή. Μετά τις διακοπές, χρησιμοποίησε ένα φυσικό γαλάκτωμα καθαρισμού και κάνε μάσκες ενυδάτωσης τακτικά, για να αναπληρώσεις τη χαμένη υγρασία.

ΣΤ. Μέτρα θερμίδες: υπάρχουν πολλά πρακτικά βιβλία που αναφέρουν τον αριθμό των θερμίδων που περιέχουν οι τροφές. Φρόντισε να το έχεις μαζί σου (τουλάχιστον τις πρώτες εβδομάδες μετά τις διακοπές) για ν’ αποφύγεις τις «παραβάσεις» και να ξέρεις πόσες θερμίδες καταναλώνεις καθημερινά.

Ζ. Διάλεξε το σπορ που σου ταιριάζει: πες ναι στην αναρρίχηση για να σφίξουν όλοι οι μύες. Αν σου αρέσει το περιβάλλον του βουνού, η αναρρίχηση είναι ένα ολοκληρωμένο άθλημα που γυμνάζει όλο το σώμα και δίνει τη δυνατότητα να είσαι κοντά στη φύση για πολλές ώρες. Επιπλέον οι εκδρομές το Σαββατοκύριακο θυμίζουν λίγο… διακοπές.

Η. Πες ναι σε τροφές που χαρίζουν ενέργεια: διατήρησε ψηλά την ενέργειά σου, τρώγοντας σωστά και υγιεινά. Το γάλα σόγιας είναι μια πλήρης τροφή, δεν περιέχει λακτόζη και λιπαρά και είναι νόστιμο και χορταστικό. Επιπλέον περιέχει αμινοξέα και βιταμίνες που ωφελούν την επιδερμίδα. Απόφυγε ή μείωσε τους καφέδες και προτίμησε το πράσινο τσάι με το πρωινό.

Θ. Στην πισίνα όλο τον χρόνο: μη διακόψεις την επαφή σου με το υγρό στοιχείο αμέσως μετά το καλοκαίρι. Γράψου σε μια θερμαινόμενη πισίνα και γυμνάσου, κολυμπώντας μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Ι. Χαλάρωσε με το αγαπημένο σου χόμπι: η δημιουργική απασχόληση βοηθάει να διατηρήσουμε σε ισορροπία τον ψυχικό μας κόσμο και φυσικά το βάρος και το σώμα μας.. Ασχολήσου με κάτι δημιουργικό, άσχετα με το αν έχεις κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο. Το σκουός, το τένις, το πατινάζ ακόμα και η μαγειρική, όταν γίνονται με κέφι και φαντασία φτιάχνουν τη διάθεση, ηρεμούν το μυαλό και μας ανοίγουν νέους ορίζοντες.

Κ. Πότε ξέρω ότι έχω το βάρος και το σώμα που με ικανοποιεί (κυρίως μετά τις κρεπάλες των διακοπών); Όταν:

  τις περισσότερες μέρες αισθάνομαι γεμάτη ζωντάνια και ενέργεια

  η διατροφή μου βασίζεται σε υγιεινές επιλογές, αλλά επιτρέπω στον εαυτό μου μια μικρή παρασπονδία πότε πότε, χωρίς να αισθάνομαι μετά ενοχές και μειωμένη αυτοεκτίμηση

  κάνω δίαιτα αν έχω παχύνει (όμως αυτό δεν συμβαίνει συνέχεια )

  δεν πιστεύω ότι η διατήρηση ή η επίτευξη ενός συγκεκριμένου βάρους είναι σημαντικός παράγοντας για την ευτυχία μου, ούτε ότι με καθορίζει ως προσωπικότητα

  οι σκέψεις μου δεν περιστρέφονται συνέχεια γύρω από το βάρος και τη διατροφή μου

  δεν ζυγίζομαι συχνά, γιατί ξέρω ότι ειδικά στις γυναίκες οι αυξομειώσεις βάρους είναι πολύ συνηθισμένες.

  Ένα στενό τζιν δείχνει αν είμαι στα κιλά μου

  φροντίζω ο δείκτης σωματικής μάζας να είναι ανάμεσα στα 18,5-25 και η διάμετρος της μέσης μου λιγότερο από 90 εκατοστά

  μπορώ να κοιτάζω στον καθρέφτη το σώμα μου χωρίς να το κριτικάρω και να στέκομαι μόνο στα «ελαττωματικά» σημεία.

Νέλλη Παρασκευοπούλου, Λετίσια Μουστάκη

http://www.womenonly.gr


Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr