zaxaropasta

Ζαχαρόπαστα

28 Ιουλίου 201108:16

zaxaropastaΜε τη ζαχαρόπαστα μπορείτε να φτιάξετε ό, τι σχέδιο θελήσετε και να δημιουργήσετε τούρτες καλύτερες και από επαγγελματικές. Η φαντασία αι το κέφι σας θα είναι το μόνο όριο.


ΥΛΙΚΑ

Για ένα κιλό ζαχαρόπαστα

5 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
125ml γλυκόζη (θα τη βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
1 κιλό ζάχαρη άχνη
υγρά χρώματα ζαχαροπλαστικής (θα τα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή στο διαδίκτυο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πασπαλίστε τη ζελατίνη πάνω από ένα μικρό μπωλ (γυάλινο ή μεταλλικό) με 4 κουταλιές της σούπας νερό. Αφήστε την να απορροφήσει το νερό και να γίνει σπογγώδης. Διαλύστε τη ζελατίνη σε μπαιν μαρί, τοποθετώντας το μπωλ σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Προσθέστε και τη γλυκόζη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί και να ρευστοποιηθεί πλήρως. Απομακρύνετε από τη θερμότητα και αφήστε το μίγμα να κρυώσει για 1 λεπτό.
Κοσκινίστε την άχνη σε ένα μεγάλο μπωλ και κρατήστε ένα φλυτζάνι στο πλάι για αργότερα. Κάντε μια λακουβίτσα στο κέντρο και προσθέστε το μίγμα της ζελατίνης. Με ένα ξύλινο κουτάλι αναμείξτε όσο γίνεται τα υλικά και μετά δουλέψτε τα με το χέρι πολύ καλά, μέχρι να γίνει μία ζύμη αρκετά σφικτή. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια προσθέτετε λίγη ζάχαρη άχνη ή λίγο ζεστό νερό, πολύ- πολύ προσεκτικά όμως να μη σας «ξεφύγει» η ζύμη.

Πασπαλίστε σε μια επιφάνεια εργασίας αρκετή άχνη και συνεχίστε πάνω της να δουλεύετε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και εύπλαστη. Καθώς τη δουλεύετε προσθέτετε άχνη για να μην κολλήσει. Χρησιμοποιείτε τη ζαχαρόπαστα αμέσως.

Για να τη χρωματίσετε, ανοίξτε πρώτα καλά τη ζαχαρόπαστα. Με μία οδοντογλυφίδα που έχετε βουτήξει στο χρώμα που έχετε επιλέξει ή με ένα πινέλο χρωματίστε την σε διάφορα σημεία. Αρχίστε να τη ζυμώνετε πάλι, ώστε να αναμειχθεί το χρώμα καλά.

Tips:-Χρησιμοποιείτε πολύ λίγη ποσότητα χρώματος. Αν αφού δουλέψετε τη ζύμη και το χρώμα έχει ενσωματωθεί πλήρως, η ένταση του χρώματος δεν σας ικανοποιεί, τότε προσθέστε λίγο ακόμη με τον ίδιο τρόπο.
-Μην απογοητευτείτε αμέσως. Θέλει αρκετή δουλειά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να πάρει η ζύμη εύπλαστη μορφή. Μην προσθέσετε αμέσως νερό, γιατί μετά θα χρειαστείτε πολύ άχνη για να την επαναφέρετε.
-Εναλλακτικά μπορείτε να την τυλίξετε με μεμβράνη και να την αποθηκεύσετε σε δοχείο που κλείνει πολύ καλά και να το διατηρήσετε για 3 μέρες εκτός ψυγείου. Όταν τη χρησιμοποιήσετε, ανοίξτε την με ένα πλάστη σε επιφάνεια πασπαλισμένη με άχνη.

Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art de la table

http://www.yumm.gr


Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr