healthy_food_210311sk

Αποφασίσατε να χάσετε βάρος…Να κάνετε σωστή διατροφή…

21 Ιουλίου 201123:56

healthy_food_210311skΔιατροφή και άθληση, ο τέλειος συνδυασμός για την υγεία.

Κλείσατε ένα ραντεβού σε ένα διαιτολογικό γραφείο και είστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία αυτή… Γίνεται το πρώτο ραντεβού, κάνετε όλες τις μετρήσεις και αντιλαμβάνεστε ότι εκτός από κιλά, ΠΡΕΠΕΙ να χάσετε και το επιπλέον λίπος σας!…

Βρίσκεστε αντιμέτωποι με δύο εχθρούς!.. Και τώρα;
Ο διαιτολόγος σας, αναλαμβάνει να σας ενημερώσει πως εκτός από τη διατροφή, θα πρέπει παράλληλα να γυμνάζεστε. Σας προτείνει ένα πρόγραμμα άσκησης, κατάλληλο για σας.
Υπάρχουν πολλά είδη άσκησης και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτά. Σίγουρα ένα, θα είναι και πιο κοντά στις δικές σας απαιτήσεις.

1)Ένα πρόγραμμα διατροφής από μόνο του, δεν μπορεί να δώσει καλά αποτελέσματα!.. Αυτό συμβαίνει, γιατί εκτός από τα κιλά που θα πρέπει να χαθούν, θα πρέπει να χαθεί «κυρίως» λιπώδης ιστός.
Μόνο με την απώλεια λίπους το σώμα έχει καλύτερη εμφάνιση. Με την διατροφή μόνη της και χωρίς άσκηση, δεν μπορούμε να φτάσουμε γρήγορα στα επιθυμητά αποτελέσματα.

2)Η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με μια καλή άσκηση, θα βοηθήσει το σώμα σας να αποκτήσει ένα καλό ποσοστό μυϊκής μάζας. Έτσι μόνο και με αυτό τον τρόπο αντιμετώπισης, ενώ θα ζυγίσετε περισσότερα κιλά, θα φαίνεστε λιγότερα. Ακολουθώντας από την άλλη ένα αυστηρό διαιτολόγιο και χωρίς την άσκηση, θα έχετε τη μείωση της μυϊκή σας μάζας, το οποίο και είναι επικίνδυνο να γίνεται για την υγεία σας.
Από την άλλη, ένα διαιτολόγιο με περισσότερη ενέργεια, θα σας αδυνατίσει,θα διατηρήσετε την μυϊκή σας μάζα, αλλά αυτό θα πάρει πολύ χρόνο… Οπότε και δεν σας συμφέρει οικονομικά. Άρα καλύτερο είναι για να χάσετε τα κιλά σας, να μη χάσετε μυϊκό ιστό, αλλά και να είστε σε ένα θρεπτικά ισορροπημένο διαιτολόγιο.

3)Η άσκηση, αυξάνει τα ποσοστά διάφορων ορμονών, που συμβάλουν στην καλή διάθεση. Έτσι λοιπόν, οι ενδορφίνες, οι οποίες και περιγράφονται σαν ορμόνες της ευτυχίας και της χαράς, δημιουργούνται αν αθληθούμε. Βρέθηκε πως έλλειψη αυτών των ορμονών, έχουν οι καταθλιπτικοί. Πάρτε λοιπόν τα φυσικά «οπιοειδή» στοιχεία, από την άσκηση!.. Πάρτε «χαρά» από την άσκηση!.Και για να καταλάβετε καλύτερα πως λειτουργεί αυτό, σκεφτείτε την τελευταία φορά που είσαστε με κακή διάθεση και βγήκατε μια βόλτα. Δεν άλλαξε με μαγικό τρόπο η διάθεσή σας;

4)Άτομα τα οποία θέλουν να προστατέψουν την υγεία τους, πρέπει να ξέρουν πως η υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, εξαρτάται και από την καλή καρδειαγκειακή λειτουργία. Άνθρωποι που δεν διατρέφονται καλά, ή δεν παρακολουθούν ένα είδος άσκησης, κινδυνεύουν να αποκτήσουν καρδιαγγειακό πρόβλημα και μάλιστα σε νεαρότερη ηλικία, σε σχέση με έναν καλά σιτισμένο και γυμνασμένο άτομο.

5)Άσκηση, για να αρρωστήσετε πιο λίγο ( διότι αυξάνει το ανοσοποιητικό σύστημα), θα κοιμηθείτε πιο καλά (αφού 30 λεπτά και μόνο αερόβιάς άσκησης, είναι ικανά να σας δώσουν έναν ήρεμο ύπνο), θα ενισχύσετε τη μνήμη σας (βρέθηκε πως όσοι γυμνάζονται έχουν αυξημένη ροή αίματος τον ιππόκαμπο, ο οποίος και είναι υπεύθυνος για την παραγωγή νέων εγκεφαλικών κυττάρων), αλλά θα είστε και πιο αποδοτικοί σε ότι κι αν κάνετε. Όλα τα παραπάνω, βρέθηκαν σε έρευνες που έγινα σε γυμναζόμενα άτομα που σύγκριναν με άτομα τα οποία και δε γυμνάζονται.

Από την άλλη, είναι και αυτοί που πιστεύουν ότι μόνο με την άσκηση,. Θα χάσουν κιλά. Αυτοί λοιπόν, δεν ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και ασκούνται. Το αποτέλεσμα είναι να παχύνουν αντί να αδυνατίσουν. Αυτό γίνεται, γιατί όταν γυμναζόμαστε, καταναλώνεται μεταξύ των άλλων και γλυκογόνο, το οποίο και δημιουργείται με την πρόσληψη γλυκόζης (ζάχαρη). Αν λοιπόν, δεν αναπληρώνουμε τη γλυκόζη, με σύνθετες μορφές ζαχάρων, συνδυασμένες με φυτική ίνα(όπως είναι τα φρούτα-τα αποξηραμένα φρούτα και τα δημητριακά ολικής), ο οργανισμός θα πάρει την γλυκόζη από τα απλά ζάχαρα.. δηλ. από τη ζάχαρη και το αποτέλεσμα είναι να παχαίνουμε. Σημειώνουμε ότι αν ο οργανισμός που γυμνάζεται δεν καταναλώσει γλυκόζη(είτε ζάχαρη-είτε σύνθετους υδατάνθρακες), δημιουργεί πρόβλημα.

ΚΑΙ μη ξεχνάτε πως η υγιεινή διατροφή και η άσκηση, θα πρέπει να συντροφεύουν τη ζωή όλων μας!.. Μόνο ο συνδυασμός των δυο, θα δώσει υγεία, στο σώμα αλλά και στο πνεύμα μας. Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί, πως ακόμα και στην άσκηση, ισχύει το ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ άριστον, διότι η υπερβολή, μπορεί να φέρει αρνητικά αποτελέσματα σε όλα όσα προαναφέρθηκαν!..

Βασιλική Παπαδοπούλου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Συνεργάτης του Επιστημονικού web Site: www.iator.gr

 

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr