19-23 Μαΐου: Ανάλυση των αναφορών για τους υποψηφίους περιφερειάρχες ΑΜ-Θ στον δεύτερο γύρο

24 Μαΐου 201412:49

Του Νίκου Αρβανίτη

Βρισκόμαστε μόλις δύο (2) ημέρες πριν από τις εκλογές του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και με τη βοήθεια του palo professional παρουσιάζουμε το σύνολο των αναφορών για τα διαδικτυακά δημοσιεύματα που αφορούν στους υποψήφιους περιφερειάρχες ΑΜ-Θ για το διάστημα 19/5-23/5/2014 .

Παρατηρούμε ότι την μεγαλύτερη δραστηριότητα έχει ο Γ. Παυλίδης με 966 αναφορές (40% θετικές, 24% αρνητικές) ενώ ο Άρης Γιαννακίδης συγκεντρώνει 109 αναφορές στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (15% θετικές, 12% αρνητικές).

paulidis

Μεγάλο αριθμό κοινών αναφορών συγκεντρώνουν δημοσιεύματα ή σχόλια που αφορούν την στάση και των δύο στο θέμα της εξόρυξης χρυσού . Όπως είναι αναμενόμενο, το σύνολο των αναφορών σε αυτό το διάστημα αφορά στην ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος και την παρουσίαση των περιφερειακών συμβούλων που εκλέγονται από τον δεύτερο γύρο. Οι αναφορές στα ιστολόγια αναφέρονται στην πλειοψηφία τους στον Γ. Παυλίδη με θετικά δημοσιεύματα υπέρ της υποψηφιότητάς του καταγγέλοντας το έργο του Άρη Γιαννακίδη. Το ίδιο συμβαίνει και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και στο σύνολο των υπολοίπων socialmedia που αναπαράγουν κυρίως αναρτήσεις και δημοσιεύματα.

giannakidis

Ο συνδυασμός του Άρη Γιαννακίδη δεν φαίνεται να δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο πλην των απολύτως απαραιτήτων αναφορών που προέρχονται κυρίως από την επίσημη ιστοσελίδα του συνδυασμού και συνεντεύξεις ή δελτία τύπου που δημοσιεύονται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η γενική εκτίμηση είναι ότι ο συνδυασμός του Γ. Παυλίδη αν και δεν φαίνεται να διαθέτει οργανωμένο τμήμα προβολής και επικοινωνίας με τα μέσα ενημέρωσης καταφέρνει με τη χρήση ιστολογίων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αναφορών σε άρθρα γνώμης να έχει μία ικανοποιητική παρουσία στην παρούσα φάση. Από το σύνολο των αναφορών προκύπτει ότι ο συνδυασμός του Άρη Γιαννακίδη δεν επέλεξε το διαδίκτυο ως βασικό μηχανισμό προβολής ή/και διάδοσης των θέσεών του.

Η ανάλυση έγινε με την υπηρεσία palo pro, το πιο ολοκληρωμένο εργαλείο διαχείρισης φήμης στο διαδίκτυο. Για περισσότερες πληροφορίες και σε βάθος ανάλυση των αναφορών επικοινωνήστε μαζί μας στο customerservicepro@palo.gr

 

 

 

 

 

 

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr