Kavala-Portal: Εξώδικη διαμαρτυρία-αναφορά για την λειτουργία των σχολείων στον Δήμο Θάσο

22 Φεβρουαρίου 202107:59

Μακραίνει ο κατάλογος των κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίζονται σε σχολικές μονάδες του νομού Καβάλας, την ώρα που η ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς μεγαλώνει.

Όπως αναφέρει το Kavala-Portal sτον κατάλογο των σχολικών μονάδων που κλείνουν (έστω και τμήματά τους) λόγω εντοπισμού κρουσμάτων κορωνοϊού προστέθηκαν:

– το 5ο Λύκειο Καβάλας, με τα τμήματα Β1 και Β-ΘΕΤ1 να αναστέλλουν τη δια ζώσης λειτουργίας τους ως και τις 4 Μαρτίου 2021,

– το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερουπόλεως, με τα παρακάτω τμήματα να κλείνουν ως και τις 4 Μαρτίου:

Τμήμα Τάξη
Ε’ Ε’ Τάξη
Ε’ Αγγλικών Ε’ Τάξη
Ε’ Γερμανικών Ε’ Τάξη
Ε’ Ενισχυτική Ε’ Τάξη
Ε’ Ένταξη Ε’ Τάξη
Ε’ Τάξη Υποδοχής Ε’ Τάξη
Ζ0*Ε1 Ε’ Τάξη
Ζ1*Ε1 Ε’ Τάξη

– το 1ο ΕΠΑΛ Χρυσούπολης (λόγω εντοπισμού κρούσματος σε μαθητή προερχόμενο από τη Θάσου), με τα παρακάτω τμήματα να κλείνουν ως και τις 4 Μαρτίου:

Τμήμα Τάξη
Γ Η Γ’ Τάξη
Γ3 Γ’ Τάξη
Γ3 Ξένες Γλώσσες Γ’ Τάξη

Την ίδια ώρα, και ενώ ο δήμος Καβάλας ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 θα διενεργηθούν έλεγχοι ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) στο εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές του 2ου Λυκείου και του 7ου Γυμνασίου Καβάλας,

στον δήμο Θάσου τόσο οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων όσο και ο δήμαρχος Λευτέρης Κυριακίδης συνεχίζουν να ζητούν να εκδοθεί εντολή για αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στο νησί. Μάλιστα οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων της Θάσου ετοιμάζουν εξώδικη διαμαρτυρία, την οποία και θα αποστείλουν εντός της εβδομάδας στον εισαγγελέα Καβάλας.

Εξώδικη διαμαρτυρία – αναφορά σχετικά με την λειτουργία των σχολικών μονάδων στη Θάσο, συνέταξε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Θάσου.(. https://www.facebook.com/gelthassos/posts/2932774953713798)

Αξιότιμοι γονείς.

Η στιγμή και η κρισιμότητα της απαιτεί συλλογική δράση

Με το ακόλουθο έγγραφο που αποτελεί εξώδικη διαμαρτυρία- αναφορά παντός υπευθύνου ζητάμε από όλους τους γονείς να υπογράψουν. Η υπογραφή σας ενέχει θέση θετικής ψήφου γενικής συνέλευσης σε όλο αυτό το θέατρο παραλόγου της απόφασης τους περί λειτουργίας σχολικών μονάδων.

Μπορείτε να υπογράψετε ηλεκτρονικά γράφοντας το ονοματεπώνυμο σας στα σχόλια.

Το έγγραφο για τις φυσικές υπογραφές σας θα είναι διαθέσιμο από την Δευτέρα 22/2 στις 10.00πμ μέχρι και την Τετάρτη 24/2 στις 17.00 μμ προκειμένου να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα ακρόασης στην Καβάλα.

Ταυτόχρονα το ΔΣ είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους υπόλοιπους συλλόγους προκειμένου να επιτευχθεί ακόμα πιο συλλογική φωνή διαμαρτυρίας.

Κείμενο εξώδικης διαμαρτυρίας- αναφοράς.

Με το παρόν έγγραφο καταθέτουμε εξώδικη διαμαρτυρία- αναφορά παντός υπευθύνου μετά την απόφαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπουργείων σχετικά με την λειτουργία των σχολικών μας μονάδων στο νησί μας. Με επιβεβαιωμένα άνω των 50 κρουσμάτων, με εστία πυροδότησης της διασποράς του ιού από τα σχολεία, μετά από επιστολές διαμαρτυρίας, εκκλήσεις, δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ είμαστε υποχρεωμένοι ως γονείς και κηδεμόνες των παιδιών μας να αναζητήσουμε ευθύνες για την ανεκδιήγητη απόφαση που ουσιαστικά αποτελεί έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και κατ’ επέκταση όλης της τοπικής μας κοινωνίας

Ζητούμε άμεσα την αναστολή σχολικών μονάδων μέχρι να υπάρξει επιδημιολογική ύφεση

Την διερεύνηση της τυχόν ολιγωρίας και χρονοβόρας λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού από την ώρα που εκδηλώθηκε το πρώτο κρούσμα σε σχολείο του Πρίνου.

Ακολουθούν τα σχετικά έγγραφα και το ιστορικό όλης της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που μας οδήγησαν στη σύνταξη του παρόντος έγγραφου

 

Αρθρογράφος