Ο Δήμαρχος Ιάσμου αντεπιτίθεται…

1 Οκτωβρίου 202009:09

“Φωτιές” αναζοπύρωσε στον Ίασμο η επίσκεψη της κ. Ντ. Μπακογιάννη καθώς στο (παρα)πολιτικό παρασκήνιο φαίνεται ότι υπάρχει μία απόπειρα αμφισβήτησης του νυν Δημάρχου κ. Οντέρ Μουμίν που παίρνει μία πιο οργανωμένη μορφή αντιπολίτευσης με εκπρόσωπό της τον κ. Ηλία Μπούκα, απέναντι στον κ. Οντέρ Μουμίν και την ομάδα συνεργατών του.

Με σχετική ανακόινωσή του, ο κ. Οντέρ Μουμίν τοποθετήθηκε τόσο σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με τα έργα αποκατάστασης στον δρόμο Ιάσμου-Πολυάρνου όσο και στον τρόπο που ο κ. Ηλίας Μπούκας παρενέβη εκτός πρωτοκόλλου στο περίφημα γεύμα του Αρνεμουσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΙΑΣΜΟΥ – ΠΟΛΥΑΡΝΟΥ :

 

  • Με την 5241/15-7-2019 απόφαση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Ιάσμου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  • Με το 4869/15-07-2019 ο προκάτοχος μου, ο κ. Καδή Ισμέτ ζήτησε τη διάθεση μηχανημάτων έργου από το Δ΄ Σώμα Στρατού για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας στον ορεινό όγκο Ιάσμου.
  • Η τεχνικοοικονομική έκθεση του Γενικού Επιτελείο Εθνικής Άμυνας εγκρίθηκε με την 60/2020 απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου στις 29/05/2020, μόνο με τις θετικές ψήφους της διοικούσας παράταξης.
  • Η σύναψη δε της Προγραμματικής Σύμβασης για το εν λόγω έργο εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιάσμου στις 28-09-2020, μόνο με ψήφους της διοικούσας παράταξης.
  • Προκλητικά απουσίαζε ο κ. Αμούτζας και η παράταξη του από το Δ.Σ. και την Ο.Ε. αρνούμενος τη συνδρομή του Δ΄ Σώματος Στρατού.
  • Το έργο αφορά την αποκατάσταση 20 χλμ. στην ορεινή περιοχή του Ιάσμου. Ουδεμία σχέση έχει με οδικό δίκτυο προς Πολύαρνο και τα Θρακικά Μετέωρα που επικαλείται ο Μπούκας. Αλλά αντιθέτως οι συντεταγμένες του έργου απέχουν έτη φωτός από τις εν λόγω τοποθεσίες.
  • Ο Μπούκας για άλλη μια φορά βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου με την ανακοίνωση του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ κα. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ :

 

  • Στο μεσημεριανό γεύμα που παρατέθηκε προς τιμήν της κας. Μπακογιάννη, ο Μπούκας δεν ήτανε καλεσμένος.
  • Εμφανίστηκε απροσκάλεστος, επιδεικνύοντας απερίγραπτη αγένεια προς το πρωτόκολλο και τους θεσμούς, προσπαθώντας να εκθέσει τις απόψεις του σε χρόνο και τόπο εντελώς ακατάλληλο.
  • Ο Δήμος Ιάσμου έχει άλλους 10 Προέδρους Κοινοτήτων και άλλους τόσους Προέδρους Συλλόγων. Δεν είναι ο μοναδικός στο είδος του και καλό θα ήτανε κάποια στιγμή να ξυπνήσει από το όνειρο που ζει.
  • Είμαι στη διάθεση του ανά πάσα στιγμή για να του παραδώσω μαθήματα τήρησης πρωτοκόλλου, τρόπους ευγένειας και σεβασμού στους θεσμούς και στις διαδικασίες.

 

                                                                                       Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΑΣΜΟΥ

 

                                                                                                       ΜΟΥΜΙΝ ΟΝΤΕΡ

Αρθρογράφος