Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων

18 Οκτωβρίου 201907:51
 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων, η Ελληνική Συνεργασία για τα ΑΕΕ (Hellenic Alliance for Stroke – HASsso), μη κερδοσκοπικός οργανισμός υποστήριξης ασθενών, φροντιστών και επαγγελματιών υγείας για τα εγκεφαλικά και επίσημο εθνικό μέλος της Stroke Alliance for Europe (SAFE) και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια» του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ,διοργανώνουν την φετινή χρονιά στην πόλη της Αλεξανδρούπολης την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση ενημέρωσης για το κοινό στο Δημοτικό Θέατρο το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και ώρα 19:30.

Στην εκδήλωση μετά σύντομες ομιλίες με απλά λόγια από τους ειδικούς θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση από την ομάδα φοιτητών Αλεξανδρούπολης του ΔΠΘ και ειδικό αφιέρωμα στον ασθενή- survivor μετά εγκεφαλικό, θα παρουσιαστεί επίσημα το ενημερωτικό βίντεο “ΧΟΠΑ” το οποίο δημιουργήθηκε πρόσφατα από την Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία και την Εταιρεία Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων για την έγκαιρη αναγνώριση των συμπτωμάτων. Ομάδα από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα παρουσιάσει το πρόγραμμα δράσης σε παιδιά με τους ΧΟΠΑ-ήρωες που πραγματοποιείται σε δομές εκπαίδευσης. Εθελοντές καιφορείς της πόλης συμμετέχουν με τον δικό τους τρόπο.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις του παγκόσμιου οργανισμού για τα εγκεφαλικά (World Stroke Organization) στο πλαίσιο παγκόσμιας εκστρατείας ενημέρωσης.λόγω της αναμενόμενης αύξησης του αριθμού των ασθενών με εγκεφαλικό (υπολογίζεται ότι αφορά 1 στους 4 από όλους μας) και της ανάγκης για δράσεις στην πολιτική υγείας αλλά και έγκαιρη αναγνώρισης των συμπτωμάτων του ασθενή.

Παράλληλα το ίδιο Σαββατοκύριακο στο Νομαρχείο, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατ Μακεδονίας Θράκης – περιφερειακή ενότητα Έβρου, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική εκδήλωση για επαγγελματιες υγείας που αφορά τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, την αντιμετώπιση τους από το αγροτικό ιατρείο έως το νοσοκομείο και τις Μονάδες Αγγειακών (stroke units).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ep.Diimerida_AEE_Program_2FINAL02

Εγκεφαλικό Επεισόδιο- Πρόγραμμα_Α5_2FINAL00

Αρθρογράφος