102α Ελευθέρια Θράκης 2022: Υποβαθμισμένη η κυβερνητική εκπροσώπηση στις εκδηλώσεις της Κομοτηνής

13 Μαΐου 202214:05

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΑ Κομοτηνής και της δημοσιογράφου κ. Βασιλικής Μαχαίρα η Γενική Γραμματέας Υποδομών Μαρία – Έλλη Γεράρδη με καταγωγή από την Κομοτηνή, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων της πόλης στις 14 Μαΐου και θα παραστεί στις εκδηλώσεις τόσο στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, αλλά και στην παρέλαση που θα ακολουθήσει, τιμώντας την απελευθέρωση και την ενσωμάτωση της Κομοτηνής στην Ελληνική Επικράτεια.

Στις αντίστοιχες εκδηλώσεις της Αλεξανδρούπολης η Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη.

Η κυβερνητική εκπροσώπηση, είθισται να είναι σε υψηλό επίπεδο, ήτοι με Υπουργό ή Υφυπουργό της Κυβέρνησης σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης που έχει τη σχετική αρμοδιότητα του ορισμού του εκπροσώπου της .

Εκτιμάται ότι η Κυβέρνηση δίνει λανθασμένη εντύπωση με την υποβαθμισμένη εκπροσώπησή της στα «Ελευθέρια» της πόλης κι αυτό αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στους τοπικούς φορείς καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.(βλ. Εθνικές Επετείους, Εορτή Οχυρών κοκ)

Επίσης, δεν γνωρίζουμε αν έχει εκφραστεί και δυσαρέσκεια σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.

Αρθρογράφος