10+1 συμβουλές για αγορά μεταχειρισμένου

13 Φεβρουαρίου 201715:00

Η αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου κρύβει ενίοτε αρκετές παγίδες από «αετονύχηδες» οι οποίοι καλυπτόμενοι από την ανωνυμία του ηλεκτρονικού περιβάλλοντος προσπαθούν να εξαπατήσουν . Στον παρακάτω-συνοπτικό οδηγό, σας παρουσιάζουμε 10 συμβουλές ασφαλείας.

 1. Μην επικοινωνείτε μέσω e-mail δίνοντας τα στοιχεία σας.
 2. Δίνετε μεγάλη προσοχή στην εγκυρότητα των στοιχείων επικοινωνίας που σας δίνονται (π.χ. αν ο αριθμός τηλεφώνου που δίνεται δεν λειτουργεί).
 3. Εάν πουλάτε κάποιο όχημα και σας καλέσει κάποιος ο οποίος δείχνει υπερβολικό ενδιαφέρον… ζητώντας κάποιον λογαριασμό ώστε να σας καταθέσει τα λεφτά άμεσα, μην τον δώσετε. Και αυτό γιατί, ίσως εκείνος καταθέσει αρκετά χρήματα παραπάνω από την αξία του αυτοκινήτου, τα οποία μετέπειτα αρχίζει να διεκδικεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο «υποτιθέμενος» αγοραστής μπορεί να πάρει πίσω την παραπάνω διαφορά και τότε πραγματοποιείται συνολική ανάκληση της κατάθεσης από τον λογαριασμό σας. 
 4. Μη δίνετε στοιχεία του προσωπικού σας λογαριασμού σε ανθρώπους από το εξωτερικό, οι οποίοι συνήθως τα ζητούν με την πρόφαση ότι έχουν αγοραστή και θέλουν προμήθεια, κάτι που ενίοτε καταλήγει σε απάτη. 
 5. Εάν υπάρχει ενδιαφέρον από εσάς, είτε αγοράς είτε πώλησης κάποιου οχήματος από το εξωτερικό, σας προτείνουμε να μεταβείτε οι ίδιοι εκεί, ώστε να πραγματοποιηθεί η αγοραπωλησία με κανονικούς τίτλους ιδιοκτησίας. 
 6. Μετά την πρώτη επικοινωνία που γίνεται συνήθως μέσω κινητού, θα πρέπει να ζητάτε πάντα ένα σταθερό τηλέφωνο, ώστε να επιβεβαιώνετε τα ακριβή στοιχεία (με αυτόν τον τρόπο εάν γίνει κάποια απάτη εις βάρος σας μπορείτε πιο εύκολα να την εντοπίσετε). 
 7. Προσοχή!!! Σε οχήματα που αγοράζετε από ιδιώτες, να ελέγχετε πάντα τον αριθμό πλαισίου, ώστε να μπορείτε να επιβεβαιώσετε τη χρονολογία, τον κυβισμό και γενικότερα τα στοιχεία του μοντέλου, από τον επίσημο εισαγωγέα στην Ελλάδα. 
 8. Προσοχή!!! Σε τηλέφωνα εξωτερικού ή 0900… κτλ. Συνήθως είναι απάτη και όσο μιλάτε τόσο χρεώνεστε με υπέρογκα ποσά (πχ 1,23¤/ λεπτό) 
 9. Δεν πρέπει να δίνετε προκαταβολές για όχημα που δεν έχετε δει, ή το ίδιο ή τον πωλητή του και ιδιαίτερα εάν το αυτοκίνητο βρίσκεται στο εξωτερικό .
 10. Μην μπαίνετε σε διαδικασίες συναλλαγής με τράπεζες του εξωτερικού που λειτουργούν ανώνυμα (δηλαδή με λογαριασμούς αγνώστων στοιχείων). 
 11. Εάν η τιμή του αυτοκινήτου που βρήκατε κατά την αναζήτηση σας, είναι ιδιαίτερα χαμηλή, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα μοντέλα, τότε η περίπτωση χρήζει περαιτέρω διερεύνησης (ένα τηλέφωνο στον έμπορο ή στον ιδιώτη με προσωπική επαφή είναι καλύτερα μην αρκείστε με επικοινωνία μόνο μέσω mail). 

Πηγή: autotriti.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr