10-17 Μαΐου 2014: Ανάλυση των αναφορών για τους υποψηφίους δημάρχους της Κομοτηνής

19 Μαΐου 201402:22

  Με τη βοήθεια του palo professional συγκεντρώσαμε και αναλύσαμε τα δημοσιεύματα που αφορούν σ τους υποψήφιους δημάρχους της Κομοτηνής για το διάστημα 10-17 Μαΐου 2014. Εδώ συγκεντρώνουμε όλες τις ειδήσεις, τα posts, τις συζητήσεις και τα video του ελληνόφωνου διαδικτύου σε ένα απλό, φιλικό και χρηστικό εργαλείο ενημέρωσης και ανάλυσης. Σε πραγματικό χρόνο διαπιστώνεται ποιά είναι τελικά η συνολική εικόνα στο διαδίκτυο

Με βάση τα δεδομένα προηγούμενης ανάλυσης των στοιχείων προκύπτει ότι η συνολική εικόνα στο διαδίκτυο των υποψηφίων δημάρχων για την περίοδο 10-17 Μαΐου 2014 κατανέμεται ως ακολούθως στον κάτωθι πίνακα:

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ 10-17/5/2014

Γ. Πετρίδης Φ. Καζάκου Ελ. Λαφτσή Ν.Δαπέργολας Ν. Φακιρίδης
Ιστοσελίδες 16 3 19 6 6
Blogs 26 5 16 2 1
Twitter 18 8 11 4 6
Youtube 3 1 0 7200 0
ΣΥΝΟΛΟ 63 17 46 7212 13

 

Ο Γιώργος Πετρίδης εξακολουθεί να συγκεντρώνει μεγάλο ποσοστό αναφορών και δημοσιευμάτων ως επικεφαλής του συνδυασμού ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ενώ οι αναφορές στο όνομά του υπερπολλαπλασιάζονται καθώς στο διαδίκτυο εντοπίζεται μεγάλος αριθμός αναρτήσεων υποψηφίων του συνδυασμού του με τη μορφή καταχωρήσεων ή συνεντεύξεων. Επίσης οι αναφορές οφείλονται και στη συμμετοχή του σε κοινωνικές εκδηλώσεις, εορτασμού της επετείου των Ελευθερίων κοκ

petridis

Η Φελίνα Καζάκου και ο συνδυασμός ΕΜΕΙΣ..Η ΠΟΛΗ παρουσιάζει μια ελαφρά αύξηση στις αναφορές κυρίως τις τελευταίες ημέρες γεγονός που οφείλεται στις συνεντεύξεις που παραχώρησε η κα Φελίνα Καζάκου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σε αντίθεση με τον συνδυασμό του Γιώργου Πετρίδη οι υποψήφιοι της κας Φελίνας Καζάκου δεν παρουσιάζουν μεγάλη δραστηριότητα σε καταχωρήσεις και συνεντεύξεις στον τοπικό τύπο παρά μόνον δραστηριότητα μέσω facebook και διαδίκτυο.

felina

Η Ελένη Λαφτσή από την ΠΟΛΗτική ΑΝΑΤΡΟΠΗ παρουσιάζει αυξημένες διαδικτυακές αναφορές το τελευταίο επταήμερο της προεκλογικής δραστηριότητες με 35% θετικές αναφορές και 12% αρνητικές γεγονός που καταγράφεται μέχρι και το κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου.

laftsi

Σχετική άνοδο παρουσιάζει και ο υποψήφιος του ΚΚΕ κ. Νίκος Φακιρίδης από την Λαική Συσπείρωση γεγονός που οφείλεται σε συνεντεύξεις που παρεχώρησε ο ίδιος καθώς και σε δελτία τύπου του συνδυασμού του.

Η απροσδόκητη έκπληξη προήλθε αυτή τη φορά από την δημοτική παράταξη «Σπάρτακος» . Αποκλεισμένοι από τον μοναδικό τηλεοπτικό σταθμό της πόλης (γεγονός για το οποίο η παράταξη προσέφυγε ήδη στο ΕΣΡ), οι άνθρωποι του «Σπάρτακου» αναζήτησαν άλλους τρόπους για να μεταδώσουν τα μηνύματά τους. Και ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η παραγωγή μικρών βίντεο που ανέβηκαν στο YouTube.

spartakos

Το πιο εντυπωσιακό όμως ήταν αναμφίβολα ότι ένα από αυτά έφτασε μέχρι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, όπου φιλοξενήθηκε ως ένα από τα πιο πρωτότυπα βίντεο-κλιπ της προεκλογικής περιόδου. Ο λόγος για το κλιπ όπου οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του «Σπάρτακου» Γιώργος Πάφης και Πάρις Καλοδημίδης σατιρίζουν ανελέητα τη δήθεν δρομολογημένη κατασκευή από τον Γιώργο Πετρίδη ενός υπερσύγχρονου πάρκου στο Καρυδόρεμα Κομοτηνής (θυμίζουμε ότι όπως αναγράφεται ρητά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου της περιόδου 2012-2014, σ. 93,«στον χώρο του παλαιού σκουπιδότοπου (ΒΑ έξοδος Κομοτηνής) στον επαρχιακό δρόμο προς Καρυδιά, κατασκευάζεται το νέο άλσος του Δήμου Κομοτηνής σε έκταση 200 στρεμμάτων. Θα περιλαμβάνει χώρους πρασίνου, ζωολογικό κήπο σε έκταση 50 στρεμμάτων, τεχνητή λίμνη, δύο τεχνητούς καταρράκτες, παιδικό σιδηρόδρομο που θα διασχίζει όλο το άλσος, εγκαταστάσεις αναψυχής κ.ά. Θα είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα οργανωμένο άλσος-πάρκο της Β. Ελλάδας…»).

Δείτε λοιπόν πιο κάτω την αναφορά του βίντεο στο δελτίο ειδήσεων του MEGA (λεπτό 57:23) της 15ης Μαΐου 2014 (http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=27893&subid=2&pubid=33495059).

Στα γραφήματα που ακολουθούν ο αναγνώστης μπορεί να πάρει μία γενική εικόνα για τις επικοινωνιακές διακυμάνσεις των υποψηφίων στην αναφερόμενη περίοδο όπου φαίνεται ξεκάθαρα η κινητικότητα στις αναφορές του κάθε υποψηφίου.

Η ανάλυση έγινε με την υπηρεσία palo pro, το πιο ολοκληρωμένο εργαλείο διαχείρισης φήμης στο διαδίκτυο. Για περισσότερες πληροφορίες και σε βάθος ανάλυση των αναφορών επικοινωνήστε μαζί μας στο customerservicepro@palo.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr