¨..Νυχθήμερο φυλάγαμε τον Έβρο από τους δίπλα…” (video)

8 Φεβρουαρίου 202116:55

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

…Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που έστειλε ο Λαός του Έβρου στους εκπροσώπους  της Κυβέρνησης αλλά και στην τοπική πολιτική σκηνή με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Ασύλου και Μετανάστευσης κ. Νότη Μηταράκη.

Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη  η συνάντηση, στο Δημαρχείο Ορεστιάδος, του υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου Νότη Μηταράκη με τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα,  στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας και μπροστά από το κτίριο του δημαρχείου, είχαν συγκεντρωθεί πολίτες από διάφορες περιοχές του νομού, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα, προκειμένου να επαναλάβουν την διατυπωθείσα θέση της τοπικής κοινωνίας για τη μη δημιουργία νέας δομής, καμία αύξηση της δυναμικότητας της υφισταμένης και βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών.

Απευθυνόμενος στον δήμαρχο, πριν την έναρξη της συζήτησης, ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου σημείωσε ότι με μεγάλη χαρά θα συζητήσει τόσο με τον ίδιο όσο και με τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, τους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση του Έβρου, στη βάση της μείωσης των ροών και της μείωσης των επιπτώσεων και για τον Έβρο και για όλη τη χώρα.

«…Η πολιτική της κυβέρνησης για τη μείωση των ροών είναι αδιαπραγμάτευτη. Για την κυβέρνηση της Ν.Δ. οι ροές και το μεταναστευτικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα και εφαρμόζουμε μια πολύ αυστηρή μεταναστευτική πολιτική που βάζει δύο με τρεις στόχους. Τη μείωση των ροών -και πέρυσι είδατε μειώθηκαν οι ροές κατά 80%- και τον περιορισμό των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες. Σ’ αυτές τις δύο παραμέτρους, στο πλαίσιο δηλαδή της μείωσης των ροών και της μείωσης των επιπτώσεων και για τον Έβρο και για όλη τη χώρα σ’ αυτή τη βάση, με μεγάλη χαρά θα συζητήσω μαζί σας, και μ’ εσάς και με τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, τους επικεφαλής των παρατάξεων αλλά και με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση του Έβρου. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι η χώρα μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι η πύλη εισόδου για τους λαθροδιακινητές για την Ευρώπη. Άρα η φύλαξη των συνόρων, οι συνοριοφύλακες και η γραμμή άμυνας, με τα κλειστά ελεγχόμενα κέντρα στο βαθμό που θα συζητήσουμε και σήμερα, είναι για εμάς απαραίτητα για να μην ξαναβιώσουμε ποτέ αυτά που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Με τις αναμενόμενες αποδοκιμασίες ο κ. Νότης Μηταράκης , απαθής, με το τέλος της σύσκεψης έφυγε από το Δημαρχείο και κατευθύνθηκε προς το ΚΥΤ Φυλακίου όπως είχε προγραμματισθεί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το παρασκήνιο για την δημιουργία νέας δομής στον Έβρο ενώ οι Εβρίτες βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνηση όπως και το σύνολο των Θρακιωτών, παρά το γεγονός ότι οι “επώνυμοι” της Θράκης τηρούν στάση αναμονής…

 

Αρθρογράφος