Τυρόπιτα Σκοπέλου

13 Απριλίου 201616:52

Το παραδοσιακό “σαλιγκάρι” της Σκοπέλου! Τυρόπιτα χωρίς αβγά, αλλά με τη νοστιμιά των τυριών της και του τηγανιού! Με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα ή μια ντοματοσαλάτα τα παιδιά θα κάνουν…πάρτυ!

Συστατικά:

Για το φύλλο:
500γρ. αλεύρι μαλακό
2 αβγά
1 κ.σ. λάδι
αλάτι
ξύδι
νερό όσο πάρει

Για τη γέμιση:
500γρ. τυρί φέτα ή κατσικίσιο λιωμένο με το πιρούνι

Οδηγίες:

Ανακτεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
Aνοίγουμε το φύλλο με πλάστη σε πάχος 1 εκατοστού (ψιλό).
Kαταβρέχουμε το φύλλο με λάδι και ρίχνετε το τυρί το λιωμένο.
Τυλίγετε σε μέγεθος 3-4 εκατοστών και γυρίζουμε σε σχήμα σαλιγκαριού.
Tηγανίζουμε την πίττα σε καυτό λάδι για 5-06 λεπτά.

Πηγή: gourmed.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr