«Τα ζυμαρικά Synaxiς έχουν ψυχή, γεύση κι ενέργεια» – Οι “Πρέσβειρες της Γεύσης” από τη Μαρώνεια στη φετινή HORECA

12 Απριλίου 201412:08

«Τα ζυμαρικά Synaxiς έχουν ψυχή, γεύση κι ενέργεια» με το σλόγκαν αυτό η δυναμική ομάδα γυναικών της Μαρώνειας παρουσιάστηκε στην φετινή HORECA  στην Αθήνα όπου στο ελληνικό πρωινό του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου Ελλάδας μαγειρεύτηκαν από τον σεφ Νίκο Αλμπάνη συνταγές που καθήλωσαν γευστικά όσους τις δοκίμασαν.

sunaxiskef

Η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έμεινε ενθουσιασμένη με το γαλακτερό τραχανότο με μανιτάρια πράσο πιπεριά φλωρίνης και παρμεζάνα που έγινε μπροστά της ενώ ενδιαφέρθηκε για την ερωτική μαρμελάδα  Νοστράδαμου με τζίντζερ και την μαρμελάδα από ιπποφαές που παράγεται και ταυτόχρονα με την μαρμελάδα ντομάτα για να συνοδέψει απαιτητικά πρωινά με φρυγανισμένο ψωμί και ανάλατη μυζήθρα.

sunaxis4

Στο περίπτερο της Αν . Μακεδονίας Θράκης παρουσιάστηκε η υπερτοφή Μέθεξη με ιπποφαές που έχει κατοχυρωθεί και νομικά από την Synaxis με 13 υλικά κι εκλεκτά λαχανικά μαγειρεύεται γρήγορα σ΄ ένα δυναμωτικό πιάτο και όλη την θρεπτική αξiα για όσους καταναλώνουν ενέργεια σε πνευματική και χειρονακτική εργασία για όσους γυμνάζονται ενώ είναι ιδανική για εγκύους και παιδιά.

H Μέθεξη που έχει τη υφή του κουσκους με πορτοκαλόχρωμους κόκκους μαγειρεύεται πανεύκολα σε βραστό νερό και αποτελεί ένα πλήρες πιάτο για όλες τις ώρες της ημέρας. Η ομάδα που την παράγει στην Ροδόπη, ετοιμάζει κι ένα τσελεμεντέ με δικές της προτάσεις για πιάτα αληθινά γκουρμέ.

Η Μέθεξη συνδυάζεται με ορτύκια, με οστρακοειδή και χταπόδι  ενώ προτείνεται και σε ομελέτες ή πίττες.

sunaxsi2

Το κοινό και κυρίως εκπρόσωποι ξενοδοχείων πήραν από την αντιπρόσωπο της Αθήνας  της Synaxis Λίνα Αλεξιάδη, εκτός από τα ενημερωτικά φυλλάδια και δείγματα συσκευασιών από το Ελληνικό μακαρόνι με ελαιόλαδο και σαφράν, τον τραχανά σε πουγκί με άρωμα βανίλιας, τον  Θρακιώτικο τραχανά με ταχίνι που είναι  μπάλσαμο για το στομάχι, αλλά και τον καυτερό τραχανά –δυναμίτη, με πιπέρι μπούκοβο, καγιέν, πάπρικα και τσίλι.

sunaxismarm

Το ελληνικό πρωϊνό συνοδευόταν με καφέ Κομοτηνής εξαιρετικά καβουρντισμένο σε συνταγή της Πόλης, τοπικό ταχίνι, ραχάτ και σουτζούκ λουκούμ  αλλά κι εκλεκτό εβρίτικο καβουρμά που προσφέρεται με αβγά. Οι σεφ και των άλλων περιοχών, η Λέσχη αρχιμαγείρων βόρειας Ελλάδας έμειναν στο περίπτερο και δοκίμασαν τις συνταγές των μαγειρεμένων προϊόντων της Synaxis επιβραβεύοντας την προσπάθειά τους.

sunaxisel

Η γαστρονομία στο μάρκετιγκ του ελληνικού τουρισμού, υποστηρίζεται από το ξενοδοχειακό επιμελητήριο που οργάνωσε ειδική ημερίδα υποστηρίζοντας τα προϊόντα που φέρουν την ταυτότητα του κάθε τόπου. Η παρουσία της Θράκης ήταν διακριτική σε σχέση με άλλες περιοχές ιδιαίτερα δυναμικές τουριστικά αλλά έκανε την διαφορά με προϊόντα μοναδικά και μη επαναλαμβανόμενα.

Mail: synaxis @hotmail.gr

τηλ. 2533041412   τηλ 6972880027

Διεύθυνση: Μαρώνεια Ροδόπης ΘΡΑΚΗ

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr