Στην Αθήνα δεν ενοχλούνται από τους Σιΐτες , στην Κομοτηνή «τιμωρούν» τη φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων!

10 Οκτωβρίου 201717:44

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ενώ η Ελληνική Πολιτεία αδιαφορεί για την ασέβεια που διαπράττουν  επιδεικτικά με τις δημόσιες τελετές και προσευχές  Σιΐτες μουσουλμάνοι , εξαντλεί την αυστηρότητά της με μία ομάδα από την Ροδόπη, την ΠΑΕ Ποντίων!

Παρά το γεγονός ότι καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για να ικανοποιηθεί το θρησκευτικό αίσθημα των μουσουλμάνων μεταναστών που διαβιούν  στην Ελλάδα, όπως στην περίπτωση με το αυτομαστίγωμα σε δρόμους τους Πειραιά ή σε προσευχή στην Ομόνοια, παρατηρούνται περίεργες συμπεριφορές μερίδας οργανωμένων μουσουλμάνων που στόχο έχουν μάλλον να προκαλέσουν και να δημιουργήσουν εντάσεις στην Χώρα που τους φιλοξενεί.

Ιδιαίτερο προβληματισμό έχουν προκαλέσει δύο  περιστατικά με αλλοδαπούς που είχαν στόχο το Πολεμικό Μουσείο,, σύμφωνα με το militaire.gr, και ειδικά όταν 80 μουσουλμάνοι , στις 16/9, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αλλοδαπών μουσουλμάνων , ζήτησαν να ασκήσουν εκεί τα θρησκευτικά τους δικαιώματα! Η ομάδα των 80 απομακρύνθηκε από την μικρή φρουρά που διαθέτει το Πολεμικό Μουσείο.

Την ίδια χρονικά περίοδο, η ΠΑΕ Ποντίων υφίσταται τον δεύτερο μηδενισμό της για τη φετινή σεζόν και αιτία για αυτή την εξέλιξη είναι και πάλι οι φανέλες της ομάδας και το μήνυμα που αυτές φέρουν.

Συγκεκριμένα, στις εμφανίσεις τους υπάρχει το μήνυμα «Δεν ξεχνώ, Πάντα Τιμώ» για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων, γεγονός που θεωρείται από τα αρμόδια όργανα ως πολιτικό μήνυμα, άρα απαγορεύεται να υπάρχει.

Η αρχή έγινε στις 17 Σεπτεμβρίου όταν η ΠΑΕ Ποντίων θα αγωνιζόταν για το Κύπελλο κόντρα στην Αναγέννηση Παγουρίων, ωστόσο το ματς δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς ο διαιτητής Στέφανος Κουμπαράκης εφάρμοσε τη σχετική εισήγηση της ΕΠΟ και μηδένισε την ομάδα του Θρυλορίου, αφού εκείνη δεν αποδέχθηκε να αλλάξει εμφάνιση.

Στην Ελλάδα η ανεξιθρησκεία είναι εγγυημένη και συνταγματικά κατοχυρωμένη κάτι που φαίνεται και από την ακμάζουσα θρησκευτική μειονότητα της Ελληνικής Θράκης. Εξίσου όμως σεβαστή είναι και η ιστορική μνήμη και μάλιστα εκείνη που αναδεικνύει τα συστατικά στοιχεία της επιβίωσης του Έθνους και της Χώρας, όπως λέει και ο Ηρόδοτος: το όμαιμον, το ομόγλωσσον,το ομόθρησκον και το ομότροπον!

Ας σεβασθούμε την ιστορική πραγματικότητα  και τα  επιτεύγματα του Ελληνικού Πολιτισμού και κυρίως να σεβόμαστε την φωνή του Λαού!

Αρθρογράφος