Σύγκληση του Σ.Ο.Π.Π. ΠΕ Ροδόπης την Δευτέρα – Ο Νίκος Τσαλικίδης επισκέφθηκε όλες τις πληγείσες περιοχές.

17 Δεκεμβρίου 201723:56

Η έντονη βροχόπτωση που έπληξε το Νομό μας από το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου μέχρι το απόγευμα της Κυριακής σε συνδυασμό με τον μεγάλο όγκο νερού από τα ορεινά είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμύρες σε όλη την έκταση της ΠΕ Ροδόπης, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η συνεχής βροχόπτωση κατέγραψε πολλά κυβικά νερού στην Ροδόπη. Ωστόσο,με την έγκαιρη παρέμβαση όλων και την κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας σημειώθηκαν οι λιγότερο δυνατές απώλειες. Σε όλες τις πληγείσες περιοχές βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, προκειμένου να έχει καλύτερη εικόνα της κατάστασης και του μεγέθους του προβλήματος με συνεργάτες και τους Φορείς, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες για τον σωστό συντονισμό.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα αποφάσισαν την διακοπή κυκλοφορίας λόγω βροχόπτωσης από Αμάραντα προς Φύλακα και Φύλακα προς Ίσαλο, από Ξυλαγανη προς Ίμερο, στο Χιονόρεμα(περιοχή Ηφαίστου),το Βιολογικό (περιοχή Μεσοχωρίου), το Σκάλωμα, τον Δοκό, το Λοφάριο, την Αετοράχη, το Ιάσιο, την Άγια Μαρίνα Ιμέρου και την Αμβροσία. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προέβη σε (28) περιπτώσεις απεγκλωβισμού ατόμων από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και από οικίες.

Το πρωί της Δευτέρας θα γίνει εκ νέου αξιολόγηση της κατάστασης και επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ ενώ θα ακολουθήσει Σ.Ο.Π.Π. ΠΕ Ροδόπης.

Αρθρογράφος