Ποιος θα μας σώσει στην Θράκη από την υπερανάπτυξη

12 Νοεμβρίου 201720:32

Μετά τα 170 εκ έργα που ανακοίνωσε ο Χρήστος Μέτιος (άσχετο ότι δεν υπάρχουν μελέτες), μετά τα καμιά 500 εκ  που θα ανακοινώσει ο Τσίπρας, μετά την δήθεν Σιδηροδρομική Εγνατία και φυσικά μετά τις χαλαζοχτυπημένες προτάσεις των ΑΝΕΛ, οι πολίτες της ΑΜΘ θα είναι οι πρώτοι στην χώρα που θα δεν θα ξέρουν τι να κάνουν τα ευρώ. 

Φυσικά η ¨Ναυαρχίδα» αυτής της υπερανάπτυξης θα είναι ο τουρισμός  και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη με αφορμή την Philoxenia δεν είναι  και τόσο δύσκολο, μάλλον ευκολάκι θα λέγαμε

Η Διοίκησή μας έθεσε τον τουρισμό στο κέντρο του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Περιφέρειας. Κι αυτό γιατί για πολλά χρόνια δεν είχαμε πιστέψει πραγματικά στις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής μας. 
Η Περιφέρειά μας έχει σημαντικά πολιτιστικά μνημεία, υπέροχο φυσικό περιβάλλον, ζωντανές πόλεις, όμορφες παραλίες, μοναδικά πιάτα και προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα πάνω στα οποία μπορούμε να χτίσουμε ένα ελκυστικό τουριστικό προορισμό που θα συμβάλει ουσιαστικά στην τοπική ανάπτυξη. 
Ας μην ξεχνάμε πως η Περιφέρειά μας βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τις αγορές των ανατολικών Βαλκανίων και της Τουρκίας: 3 ώρες οδικής πορείας από τη Σόφια και την Κωνσταντινούπολη, 5 ώρες από το Βουκουρέστι. 
Σχεδιάσαμε λοιπόν την τουριστική μας πολιτική σε βάθος τριετίας ενσωματώνοντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία προώθησης και προβολής. 
Και φυσικά δε θα μπορούσαμε να λείπουμε από τη μεγαλύτερη τουριστική Έκθεση της Ελλάδας Philoxenia, γεγονός που συμβάλλει στην τουριστική μας προβολή.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]