Η ΠΕ Ροδόπης συνδιοργανώνει και χρηματοδοτεί με 2.100 ευρώ το «Φεστιβάλ Νεολαίας»

7 Αυγούστου 201710:51

 

«Φεστιβάλ Νεολαίας» με τη σφραγίδα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Θράκης θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Κομοτηνή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017 στη Πλατεία Ειρήνης στη Κομοτηνή.

Στόχος είναι η προσέλκυση νέων από όλη τη Θράκη σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα με μηνύματα ειρήνης, συνύπαρξης και φιλίας μεταξύ των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας, συγχρόνως με την καλλιέργεια και προαγωγή των πολιτιστικών αξιών της περιοχής μας, η τόνωση της πολιτιστικής ζωής, καθώς και η οικονομική τόνωση της τοπικής αγοράς μέσω των επισκεπτών από όλη τη Θράκη. Αυτό επιτυγχάνετε μέσω των ανοικτών εκδηλώσεων που ταυτόχρονα τέρπουν και ψυχαγωγούν τον κόσμο και συμβάλλουν στην διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω των ανθρώπινων σχέσεων και της επικοινωνίας».

Η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, κατόπιν απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που ενέκρινε χρηματοδότηση 2.100 ευρώ, συμμετέχει ως συνδιοργανώτρια αρχή με το Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης στο «Φεστιβάλ Νεολαίας».

Το φετινό Φεστιβάλ Νεολαίας περιλαμβάνει συμμετοχές από τοπικά μουσικά συγκροτήματα που θα παρουσιάσουν πρόγραμμα διάφορων μουσικών ειδών, έκθεση καλλιτεχνικής και ιστορικής φωτογραφίας, παραστάσεις χορευτικών συγκροτημάτων, απονομές τιμητικών πλακετών στους χορηγούς και ομιλίες επισήμων.

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι κεντρική καλεσμένη ήταν  η τραγουδίστρια από την Τουρκία (Τούγμπα Γιουρτ) Tuğba Yurt, η εκδήλωση όμως είχε αναβληθεί σε ένδειξη πένθους για την βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην Τουρκία με 11 νεκρούς και 78 τραυματίες.

Αρθρογράφος