Κουζίνα

19 Σεπτεμβρίου 2017

Χοιρινό με λιαστή ντομάτα και τυρί

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε τις λεπτές φέτες του χοιρινού έως ότου απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτετε […]
27 Αυγούστου 2017

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί τηγανητοί

Όταν είναι στην εποχή τους, τους βρίσκετε σε λαϊκές, μανάβικα κλπ. Οι κολοκυθοανθοί είναι τα άνθη των κολοκυθιών. Διαλέξτε όσο μεγαλύτερο […]
12 Αυγούστου 2017

Τα μυστικά της μαλακιάς φέτας

Eχει σίγουρα πιο ήπια γεύση από τη σκληρή, είναι πιο βουτυράτη, ελαφρώς πιο κίτρινη και περισσότερο απλώνεται παρά κόβεται. Η μαλακιά […]
5 Αυγούστου 2017

7 μυστικά για ζουμερά, τραγανά κεφτεδάκια

Οι απόψεις εδώ διίστανται όχι μόνον ως προς τα υλικά αλλά και ως προς την παρασκευή τους. Διασταυρώνοντας γνώμες, αλλά και […]
27 Ιουλίου 2017

Καλαμπόκι με βούτυρο βασιλικού

Το πιο άπαιχτο καλαμπόκι ψήνεται στο φούρνο με τέλεια σάλτσα από βούτυρο και πέστο. Μύρισε καλοκαίρι! Υλικά 2 ολόκληρα καλαμπόκια 30γρ. […]
24 Ιουνίου 2017

Ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες με γιαούρτι και πάπρικα

Πολύ εύκολο / Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: 10΄ – 15΄, Ψήσιμο: 12΄  Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Υλικά για 4 άτομα: 4 λεπτές μοσχαρίσιες μπριζόλες, […]
6 Ιουνίου 2017

Κοτόπουλο μπλανκέτ

Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: περίπου 20΄ Υλικά (για 4 άτομα) 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (ή 2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου, χωρίς το […]
22 Μαΐου 2017

Φτιάξε νησιώτικους κεφτέδες με μυρωδικά και ούζο!

Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα […]
20 Μαΐου 2017

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μαγειρεύει με φέτα, το δικό μας τυρί!

Το ελληνικότερο των ελληνικών τυριών γίνεται το επίκεντρο των μαγειρικών του Ηλία Μαμαλάκη. Μα δεν θα τη μαγειρέψει όμως αν δεν […]
17 Μαΐου 2017

Κρέμα με καφέ και σοκολάτα

Ένα πλούσιο επιδόρπιο που σερβίρεται κατ’επιλογήν σε γυάλινα ποτήρια του φρέντο ή πορσελάνινα του cappuccino… Η σαντιγί από πάνω και το […]
15 Μαΐου 2017

Τούρκικα πιτάκια με κιμά – Μπορέκ

Πεντανόστιμες ανατολίτικες μικρές λιχουδιές που συνδυάζουν πικάντικες και ξινόπικρες γεύσεις δίνοντας ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα.  Συστατικά: 1/3 φλιτζανιού φυτικό λάδι 1 αυγό, χτυπημένο 1 κρεμμύδι, […]
13 Μαΐου 2017

Δίχρωμο μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο και πραλίνα

Δίχρωμο μπισκοτογλυκό με ζαχαρούχο! Συνταγή και φωτογραφία απο τη Σόφη Τσιώπου ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ(σπασμένα σε κομμάτια) […]
2 Μαΐου 2017

“Το τέλειο μπισκότο” ανήκει σε ένα ταλαντούχο κορίτσι με σύνδρομο down

Η 26χρονη Collette Divitto, η οποία γεννήθηκε με σύνδρομο down, είχε από μικρή ένα όνειρο: να ανοίξει τη δική της επιχείρηση […]
1 Μαΐου 2017

Noodles με κοτόπουλο και γλυκόξινη σάλτσα

Συστατικά 700 γρ. στήθος κοτόπουλου μαριναρισμένο σε σησαμέλαιο 500 γρ. noodles ½ κρεμμύδι 8 baby corn 100 γρ. φρέσκα μανιτάρια 70 […]
29 Απριλίου 2017

Τάρτα σοκολάτας με φουντούκια

Υλικά Για την ζύμη Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 530 γρ Ζάχαρη 75 γρ Βούτυρο 200 γρ παγωμένο Νερό 120 ml […]
27 Απριλίου 2017

Λάχανο με κιμά στο φούρνο

Ένας νόστιμος τρόπος να φτιάξουμε το λάχανο στο φούρνο. Συστατικά 1 Άσπρο λάχανο, περίπου 1 κιλό 2 Κρεμμύδια 4 κουταλιές της […]