Κ. Κούκος «Ας αναλάβουν το τυροκομείο της ΕΑΣ οι κτηνοτρόφοι της Ροδόπης»

10 Ιανουαρίου 201421:09

Αλληλέγγυος προς τους Κτηνοτρόφους της Ροδόπης δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης, Κων/νος Κούκος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Κομοτηνής.
«Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να θανατώνονται τόσο πολλά ζώα και να εκμηδενίζεται το ζωϊκό κεφάλαιο ενός κτηνοτρόφου, ο οποίος πολύ δύσκολα με τις πενιχρές αποζημιώσεις που τους δίνει η Πολιτεία, να ξαναστήσει την κτηνοτροφική του μονάδα», υπογράμμισε ο κ. Κούκος.
Επίσης διατύπωσε σοβαρά ερωτηματικά για την λειτουργία του Τυροκομείου της ΕΑΣ, καθώς λιγοστεύει το γάλα που προμηθεύεται από τους τοπικούς κτηνοτρόφους, τα τελευταία χρόνια και λόγω ζωονόσων, αλλά και λόγω του ότι οι νέοι δεν ασχολούνται επαγγελματικά με τον κλάδο της κτηνοτροφίας.
Ωστόσο, δήλωσε ανοικτός στο να γίνουν συζητήσεις και να γίνει η συμφωνία που επιθυμεί ομάδα ενεργή από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Ροδόπης, να αναλάβουν δηλαδή το Τυροκομείο της ΕΑΣ. Ο κ. Κούκος δεσμεύθηκε ότι θα επιδιώξει να έχει άμεσα συναντήσεις με τους Κτηνοτρόφους της Ροδόπης, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ιστορική συνέχεια του Τυροκομείου της ΕΑΣ Ροδόπης, εξακολουθώντας να παράγει την εξαιρετική και ονομαστή φέτα που παράγει και κάποτε γινόταν ανάρπαστη στις… ΗΠΑ. Γιατί όχι να μην δρομολογηθούν εξελίξεις προοπτικής για ένα άριστης ποιότητας προϊόντος της Ροδόπης και να μην κατακτήσει εκ νέου τις αγορές του Εσωτερικού και του Εξωτερικού;
Εξ άλλου σε ότι αφορά τα τρέχοντα θέματα της ΕΑΣ και τις πληρωμές της, δήλωσε ότι σε ένα ποσοστό 95% η ΕΑΣ έχει τακτοποιήσει οικονομικά τους Αγρότες.
«Περιμένουμε τις επόμενες μέρες να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξή των ΕΑΣ σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Παράλληλα να πούμε ότι διεκδικούμε από την ΠΑΣΕΓΕΣ πάνω από 100.000 ευρώ χρήματα που μας τα «υφ’ άρπαξε» από το Ολοκληρωμένο Σύστημα Δηλώσεων Καλλιέργειας. Πάντως στέλνω ένα μήνυμα σε όλους, μια και κυκλοφορούν φήμες ότι θα κλείσει η ΕΑΣ, ή ότι έκλεισε ότι:
Μένουμε και παλεύουμε με τους εργαζόμενους να κρατήσουμε την ΕΑΣ όρθια και σίγουρα απαλλαγμένη από τις αμαρτίες του παρελθόντος και έτοιμη να διαδραματίσει τον παρεμβατικό της ρόλο», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Κούκος.

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]