Γλώσσα φιλέτο στο φούρνο με πομοντόρια

26 Σεπτεμβρίου 201411:31

Υλικά

4 φιλέτα γλώσσας
10 πομοντόρια κομμένα στη μέση ή ½ κιλό ντοματίνια κομμένα στα 4
1 κρεμμύδι μεγάλο, σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες, σπασμένες με τη φλούδα τους
1 λεμόνι σε λεπτές ροδέλες, με τη φλούδα του
2 πιπεριές κέρατο, σε ροδέλες
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ποτήρι κρασί λευκό
1 φύλλο δάφνης
¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα φαρδύ ταψί, απλώνετε τα πομοντόρια ή τα ντοματίνια και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνετε και το ψάρι καλά και το τοποθετείτε πάνω από τα λαχανικά.

Βήμα 3

Απλώνετε τις φέτες του λεμονιού και τη δάφνη και περιχύνετε με το κρασί και το ελαιόλαδο.

Βήμα 4

Σκεπάζετε το φαγητό με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 20 λεπτά. Αφαιρείτε το χαρτί και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά και το ψάρι.

Tips
*Του ταιριάζει πολύ και μια καυτή πιπερίτσα για όσους την αντέχουν.
*Αντί για γλώσσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φρέσκο ψάρι σε φέτα ή ολόκληρο.

Πηγή:www.olivemagazine.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr