Η «Ελληνική Ξανθόχρωμη» φυλή βοειδών, δημιούργημα κτηνοτρόφου από τη Χαλκιδική

15 Ιουνίου 201715:47

Οι Έλληνες πρωτοπορούν και ξεχωρίζουν παγκοσμίως, σε πολλούς τομείς. Ο κ. Αλέξανδρος Ζαγορίτης, από την ορεινή κοινότητα Παλαιοκάστρου Χαλκιδικής, κατάφερε, με όραμα και διάθεση, και κυρίως αποφυγή δοκιμασμένων δρόμων και πεπατημένων συνηθειών, να γράψει τη δική του ιστορία στον πολύπαθο κτηνοτροφικό κλάδο.

Ο δικός του δρόμος ήταν καινοτόμος, πρωτοποριακός και συνάμα εθνικός. Εκεί, στις πλαγιές του Χολομώντα, στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, επιχείρησε για πρώτη φορά τη γενετική βελτίωση των ζώων που διέθετε στη μονάδα του. Μετά από πολλές απόπειρες, έρευνες και πειραματισμούς διασταύρωσης με γαλλικές φυλές, όπως οι Charolais και η Limousin, κατέληξε σε μια σχετικά νέα και αναπτυσσόμενη γαλλική φυλή που ήταν η Blond d’ Aquitaine. Η απόληξη της πολύχρονης και δύσκολης, όπως λέει ο ίδιος, προσπάθειας, ήταν η δημιουργία της «Ελληνικής Ξανθόχρωμης» φυλής βοοειδών, κρεοπαραγωγικής κατεύθυνσης, αποτέλεσμα της διασταύρωσης της ελληνικής φυλής «Συκιάς» με την Blonde d’ Aquitaine.

Διαβάστε αναλυτικά στο ypaithros.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]