Απολαυστική μους λευκής σοκολάτας

8 Μαρτίου 201613:00

Υλικά:
300 γρ. λευκή σοκολάτα
500 ml κρέμα γάλακτος
10 κουταλιές σούπας γάλα
2 φύλλα ζελατίνης
Για τη Σως:
500 γρ. καθαρισμένα ροδάκινα
χυμός από 1 λεμόνι
100 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπέν μαρί, σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και την αραιώνουμε με το ζεστό γάλα.

Χτυπάμε την κρέμα, χωρίς ζάχαρη, σε άγλυκη σαντιγύ.

Προσθέτουμε τη ζελατίνη στη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τη σαντιγύ λίγη λίγη στο μίγμα σοκολάτας και την ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.

Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Βράζουμε τα ροδάκινα μαζί με το χυμό από το λεμόνι και τη ζάχαρη για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αλέθουμε το μίγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα.

Σερβίρουμε τη μους μαζί με τη σως.

Πηγή: greekcook.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr