Απλή πουτίγκα βανίλιας

17 Ιουλίου 201414:50

Απλή, αλλά νοστιμότατη και ελαφριά συνταγή για πουτίγκα (κρέμα) με άρωμα βανίλια. Είναι πολύ γευστική και πολύ θρεπτική για τα παιδιά. Επίσης έχει λίγα λιπαρά. 



Προετοιμασία: 5 λεπτά | Μαγείρεμα: 15 λεπτά | Σύνολο: 20 λεπτά 
Συνταγή για: 6 μερίδες 

Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα
Θερμίδες: 165 θερμίδες | Λιπαρά: 8 γρ.



Υλικά συνταγής: 
Γάλα960 ml (4 κούπες των 240 ml) 
Κορν φλάουρ45 γρ. (5 κουταλιές σούπας) 
Αλάτι1/2 κουταλάκι τσαγιού 
Ζάχαρη75 γρ. (1/4 κούπας) 
Βανίλια1 λοβός ή 2 κουταλάκια εκχύλισμα ή 2 βανιλίνες 

Οδηγίες: 
1. Ανακατεύετε σε μπολ το κορν φλάουρ με το αλάτι και προσθέτετε 1 κούπα από το γάλα. Ανακατεύετε πολύ καλά, να λιώσει εντελώς το κορν φλάουρ, χωρίς να μείνει κανένας σβώλος.
2. Σε κατσαρολάκι βάζετε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη. Αν χρησιμοποιείτε λοβό βανίλιας, βγάζετε τα σποράκια και τα βάζετε κι αυτά στο γάλα.Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύετε συνεχεια, μέχρι το γάλα να κοντεύει να βράσει.
3. Βγάζετε το γάλα από τη φωτιά. Ανακατεύετε ξανά το γάλα με το κορν φλάουρ (το κορν φλάουρ έχει την τάση να πέφτει στον πάτο του μπολ) και προσθέτετε 1 κούπα από το βραστό γάλα, ανακατεύοντας καλά το μείγμα.
4. Ξαναβάζετε το κατσαρολάκι με το γάλα στη φωτιά και προσθέτετε ανακατεύοντας και αργά αργά, το γάλα με το κορν φλάουρ. Συνεχίζετε το ανακατεμα συνέχεια σε μέτρια φωτιά, μέχρι το μείγμα να βράσει. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια.
5.Όταν περάσουν τα 2 λεπτά, κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το εκχύλισμα ή τις βανιλίνες (αν δεν χρησιμοποιήσετε λοβό). Μοιράζετε σε 6 μπολ. Σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη ή λαδωμένο λαδόχαρτο την επιφάνεια για να μην κάνει κρούστα. Όταν κρυώσουν τα μπολ, τα βάζετε στο ψυγείο. 

Πηγή:www.radicio.com

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr