Ανοιχτή επιστολή μιας λογοθεραπεύτριας: Επισημάνσεις και Προτάσεις

5 Ιανουαρίου 201709:21

Από την κα Τριανταφυλλίδου Έφη, Λογοθεραπεύτρια λάβαμε την ακόλουθη επιστολή σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ειδικής αγωγής και την δημοσιεύουμε:

“Αγαπητέ αναγνώστη,
σας αποστέλλω την ακόλουθη επιστολή, μέσω της οποίας θα προσπαθήσω να σας ενημερώσω για τα σημεία που χρήζουν παρατήρησης και ενδεχομένως διόρθωσης, μιας και το προσχέδιο είναι κατά γενική ομολογία αδύνατο να εφαρμοστεί στο σύνολο των παραϊατρικών υπηρεσιών. Το εάν πρέπει ή όχι να επιτραπούν οι συμβάσεις (για να εξυπηρετούνται και οικογένειες με χαμηλό εισόδημα ή οι συνάδελφοι που εξέδιδαν εγκαίρως τις αποδείξεις των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά δεν πληρώνονταν καθ’ ολοκληρίαν από τους γονείς που αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσχέρειες και όχι μόνο) ή παράλληλα να επιτρέπεται σε όλους τους άλλους θεραπευτές να εκδίδουν αποδείξεις χωρίς σύμβαση και να αποζημιώνονται με το τρέχον καθεστώς, έγκειται στην προσωπική άποψη και λογική του κάθε συναδέλφου. Προφανώς προσωπικά και δεν πιστεύω πως τα χρόνια προπτυχιακών και πτυχιακών σπουδών μου, η μετέπειτα εκπαίδευση, η δεκαετής εμπειρία μου και οι ικανότητες μου αξίζουν να πληρώνονται ανά 6 μήνες με ελάχιστες απολαβές υπό το καθεστώς rebate και clowback. Το ίδιο θεωρώ πως δεν αξίζει και σε κανέναν συνάδελφο. Παρόλα ταύτα εφόσον οι συμβάσεις αποτελούν μνημονιακές προϋποθέσεις, και όπως έχει δείξει η ιστορία μέσα από τα μνημόνια των τελευταίων ετών, ό,τι θεωρείται μνημονιακά υπογεγραμμένη προϋπόθεση στο τέλος εφαρμόζεται. Θέτω λοιπόν την αρχή της συζήτησης σε λογική βάση και αιτούμαι (προσωπικά και εξ ονόματος όσων συμφωνήσαν με την επιστολή που συνέταξα) την παράταση της εφαρμογής του μέτρου σε έξι μήνες τουλάχιστον από σήμερα και την διατήρηση του παλαιού καθεστώτος εφαρμογής των συνεδριών και των αποδείξεων παροχής υπηρεσιών με τον τρόπο που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα. Είναι ανέφικτο να προκύψει ένα νέο καθεστώς μέσα σε 5 ημέρες (από 1/ 1/ 2017), για το οποίο δεν είμαστε ενημερωμένοι εμείς, οι δημόσιοι φορείς που οφείλουν να μας ενημερώσουν και πρόκειται να μας καθοδηγήσουν και οι πελάτες με τους οποίους συνεργαζόμαστε σήμερα.
Διαμαρτύρομαι προσωπικά για την διαδικασία του κατεπείγοντος, για την χρονική στιγμή που επιλέχτηκε να ανακοινωθεί και τον τρόπο. Τα περισσότερα από τα θεραπευτήρια την μέρα και ώρα ανακοίνωσης του προσχεδίου (24 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 21.15) έκλειναν για γιορτές, επομένως δεν θα σταθώ στο κοινωνικό και ψυχολογικό αντίκτυπο της κίνησης, που έθιξε όλους εμάς ως ανθρώπους και κατέστρεψε τις γιορτινές ημέρες, αλλά στο ότι τέτοιες μέρες η Βουλή είναι κλειστή, οι συνάδελφοι λείπουν εκτός των εδρών εργασίας και των περιοχών όπου εργάζονται οπότε δεν προάγεται καμιά ουσιώδης επικοινωνία ημών (λογοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, παιδιατρικών και λοιπών φυσιοθεραπευτών, ψυχολόγων, ειδικών παιδαγωγών) με εσάς (κράτος, κρατικών μηχανισμών και δημόσιων φορέων).

Συγκεκριμένα στο προσχέδιο όπως αυτό ανακοινώθηκε οι προσωπικές μου παρατηρήσεις αφορούν στα εξής: (Τα τμήματα που αναγράφονται με μπλε γραμματοσειρά αφορούν στο κείμενο του προσχεδίου όπως αυτό αναρτήθηκε στην σελίδα του ΕΟΠΥΥ, ενώ τα τμήματα που βρίσκονται σε αγκύλες αφορούν τις προσωπικές μου ερωτήσεις και απορίες)
”ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Άρθρο 1 – Γενικοί Όροι
2. Ο Β΄ συμβαλλόμενος μπορεί να συνάπτει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ για μία (1) επαγγελματική έδρα ανά ΑΦΜ. Επιλέγει δε, από τα Παραρτήματα εκείνο για τα οποία θα συμβληθεί με τον Οργανισμό”
{Πως γίνεται να μας ζητούν να επιλέγουμε 1 Παράρτημα για να συμβληθεί με τον οργανισμό, τη στιγμή που οι περισσότεροι από τους συναδέλφους είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, κατ επέκταση δύνανται να εργάζονται σε παραπάνω από έναν χώρους; Εάν συμβληθεί με το ένα παράρτημα με τον οργανισμό και με το άλλο που εργάζεται παράλληλα δεν μπορεί να συμβληθεί, το δεύτερο γραφείο δεν θα δύναται να παρέχει τις υπηρεσίες του αφού δεν θα θεωρείται (ή δηλώνεται) ο επιστημονικά υπεύθυνος του αντικειμένου;}

”3. Ο Β’ συμβαλλόμενος υποχρεούται να διαθέτει κατά περίπτωση το αναγκαίο προσωπικό και την απαιτούμενη σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή για την εξυπηρέτηση των Δικαιούχων του ΕΟΠΥΥ.”
{Ποια είναι τα απαιτούμενα προσόντα για να θεωρηθεί ο συνάδελφος – συνεργάτης αναγκαίο προσωπικό και ποια χαρακτηρίζεται ΄΄απαιτούμενη΄΄ υλικοτεχνική υποδομή; Θα συγκεκριμενοποιηθούν ή στον εκάστοτε έλεγχο ο κάθε ελεγκτής θα δύναται να ΄΄εντοπίζει΄΄ και να καταγράφει παραβάσεις κατά το δοκούν;}

”Άρθρο 2
3. Ο Β΄ συμβαλλόμενος υποχρεούται να τηρεί την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία περί υγιεινής και ασφάλειας και να διατηρεί τον τεχνολογικό εξοπλισμό του στο καλύτερο δυνατό επίπεδο λειτουργίας.”
{Ποια είναι ακριβώς τα καλύτερα δυνατά επίπεδα λειτουργίας διατήρησης του τεχνολογικού εξοπλισμού; Θα συγκεκριμενοποιηθούν ή στον εκάστοτε έλεγχο ο κάθε ελεγκτής θα δύναται να δηλώνει παραβάσεις κατά το δοκούν;}

΄΄4. Ο Β΄ συμβαλλόμενος υποχρεούται, με την έναρξη ισχύος της σύμβασης, να προσαρμόζεται στις τεχνικές προδιαγραφές, προς χρήση των πληροφοριακών συστημάτων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., προκειμένου να πληρούνται οι ηλεκτρονικές απαιτήσεις για την ημερήσια εκτέλεση των ιατρικών γνωματεύσεων, την υποβολή δαπανών και κάθε άλλη εφαρμογή για την απλούστευση διαδικασιών. Ο Συμβαλλόμενος υποχρεούται να τηρεί ηλεκτρονικό αρχείο των εκτελεσμένων παραπεμπτικών που πραγματοποιεί στους δικαιούχους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ”
{Ποιες είναι οι τεχνικές προδιαγραφές που θα καλύπτουν τις νέες ανάγκες;}

΄΄Άρθρο 3 – Παροχή Υπηρεσιών
2. Ιατρικές Γνωματεύσεις με διορθώσεις, προσθήκες, ξύσματα ή αλλοιώσεις δεν εκτελούνται, ούτε αναγνωρίζεται η δαπάνη τους από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ..΄΄
{Σε αντίστοιχη περίπτωση λοιπόν, εφόσον γίνει κάποιο λάθος από τον συνάδελφο που συντάσσει την Ιατρική Γνωμάτευση και δεν αναγνωριστεί εν τέλει η δαπάνη της, η Γνωμάτευση θα μπορεί να ακυρωθεί και να εκδοθεί καινούρια ή χάνουμε τα δεδουλευμένα μας και φορολογούμαστε το ποσόν;}

”Άρθρο 4 – Οικονομικοί Όροι
3. Οι μηνιαίες δαπάνες του β΄ συμβαλλόμενου ελέγχονται, εκκαθαρίζονται και εξοφλούνται από τις αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. εντός 90 ημερών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής.
4. Για τον έλεγχο και την εκκαθάριση των δαπανών του Β΄ συμβαλλόμενου εφαρμόζονται οι διατάξεις του C.07-Σ.Ειδ.Α.-01 – Σύμβαση Ειδικής Αγωγής 5 Ν. 4368/2016 του άρθρου 90 καθώς και η κείμενη νομοθεσία όπως ισχύουν κάθε φορά. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ολοκληρώνει εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος την τελική εκκαθάριση και εξόφληση των υποβληθεισών δαπανών του Β΄ συμβαλλόμενου.”
{Αναρωτιέμαι πως θα βιοπορίζεται ένας επαγγελματικός χώρος με πάγια έξοδα και μισθοδοσίες υπαλλήλων και συνεργατών όταν θα έχει έσοδα μία φορά στους 3 μήνες; Και επιπρόσθετα είναι 90 μέρες η αποπληρωμή των δαπανών, διότι συνάδελφοι φυσιοθεραπευτές που είναι ήδη συμβεβλημένοι δηλώνουν πως οι δαπάνες τους καταβάλλονται κάθε 6 μήνες;}

”Άρθρο 6 – Καταγγελία – Ποινικές Ρήτρες
iii. Ο Β΄συμβαλλόμενος δικαιούται να καταγγείλει αζημίως την παρούσα σύμβαση συνολικά για αποδεδειγμένη παράβαση των όρων αυτής από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και μετά από υποβολή αιτιολογημένων εξηγήσεων για τους λόγους καταγγελίας προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. Η ισχύς της καταγγελίας επέρχεται από τη δέκατη εργάσιμη ημέρα από την ημερομηνία της εγγράφου γνωστοποίησης της καταγγελίας από το Β΄ συμβαλλόμενο προς τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
{Δικαιούμαι όντως να καταγγείλω την παρούσα σύμβαση συνολικά ή μονομερώς όταν σε 3 μήνες από την ημερομηνία (ενδεχόμενης) υπογραφής και καταβολής της ιατρικής γνωμάτευσης δεν έχω λάβει το ποσό που έχω να λαμβάνω ως δαπάνη (ολόκληρο ή μερικό μετά τις συμπληγάδες των rebate και clowback); Και εάν καταγγείλω την σύμβαση θα πάρω τα δεδουλευμένα μου εν τέλει χωρίς περικοπές;}

v. Αμφότερα τα μέλη μπορούν να καταγγείλουν την παρούσα οποτεδήποτε, για σπουδαίο λόγο, κατόπιν προηγούμενης έγγραφης ενημέρωσης ένα (1) μήνα νωρίτερα από την ημερομηνία που θα επέλθει η ισχύς της καταγγελίας.”
{Εγώ, προσωπικά, σπουδαίο λόγο θεωρώ πως εάν πληρώνομαι κάθε 90 ημέρες (όπως αναφέρεται) (ή κάθε 6 μήνες όπως δηλώνουν συνάδελφοι συμβεβλημένοι με τον φορέα) θα κλείσω το θεραπευτήριο μου μέσα σε 6 μήνες, εάν καταγγείλω τότε την σύμβαση μπορείτε να μου πείτε ποιο είναι το προσωπικό μου όφελος, το επαγγελματικό μου κέρδος και ποιος ο λόγος ύπαρξης συμφωνίας ως ά και ΄β συμβαλλόμενοι, όταν φαίνεται εκ προοιμίου πως ο ά συμβαλλόμενος μάχεται ανηλεώς με τον ΄β, αντί να συμπορεύονται;}

vii. Η μονομερής αναστολή εξυπηρέτησης των δικαιούχων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από το Β΄ συμβαλλόμενο χωρίς προηγούμενη έγγραφη ενημέρωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Οργανισμού και χωρίς σπουδαίο λόγο για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από τρεις (3) μήνες αποτελεί ουσιώδη λόγο άμεσης και αζήμιας για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καταγγελίας της σύμβασης.
viii. Σε περίπτωση υπαίτιας παράβασης των όρων της σύμβασης από τον Β΄ συμβαλλόμενο, η οποία έχει πιστοποιηθεί από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, όπως αυτά προκύπτουν από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία και τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διατηρεί το δικαίωμα επιβολής ποινικής ρήτρας στον Β’ συμβαλλόμενο για ποσό ίσο με το 25% των οφειλόμενων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για δαπάνες οπτικών ειδών του τελευταίου ημερολογιακού μήνα προ της ημερομηνίας έναρξης της διαπιστωθείσας παράβασης.
ix. Αμφότερα τα μέλη αποδέχονται ρητά ότι η επιβολή ποινικής ρήτρας είναι εύλογη και δίκαιη και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δικαιούται να παρακρατεί το ποσόν της ποινικής ρήτρας από το ποσό που οφείλει στον Β΄ συμβαλλόμενο.
{Εν ολίγοις εφόσον ο ΕΟΠΥΥ μας ενημερώνει εγγράφως πως υπάρχουν καθυστερήσεις για τον οποιοδήποτε σπουδαίο λόγο, ο οργανισμός είναι καλυμμένος νομικά, μπορεί να προβεί σε πληρωμές 4,5,6 μήνες μετά την κατάθεση της Γνωμάτευσης και δεν επιβαρύνεται που οι θεραπευτές δεν θα δύνανται να βιοποριστούν, ενώ στον αντίποδα εάν κάποιοι από εμάς ξεπεράσουν το πλαφόν των οικονομικών δαπανών τιμωρούνται μέσω του καθεστώτος του rebate και ακόμη χειρότερα αναγκάζονται να επιστρέψουν χρήματα στον οργανισμό του ΕΟΠΥΥ με το καθεστώς του clowback. Αυτό κατά την γνώμη σας, δεν αποτελεί μονομερή εφαρμογή της ισονομίας;}

Στα Παραρτήματα Ι και ΙΙ αναφέρεται αντίστοιχα
v. Η αποζημίωση της κάθε συνεδρίας λογοθεραπείας ορίζεται στον ΕΚΠΥ, όπως αυτός ισχύει, καθώς και στις σχετικές αποφάσεις του Οργανισμού και η διάρκεια της συνεδρίας ορίζεται κατ΄ελάχιστον στα 30 λεπτά.(παράρτημα Ι)
vi. Η αποζημίωση της κάθε συνεδρίας εργοθεραπείας ορίζεται στον ΕΚΠΥ, όπως αυτός ισχύει, καθώς και στις σχετικές αποφάσεις του Οργανισμού και η διάρκεια της συνεδρίας ορίζεται κατ΄ελάχιστον στα 40 λεπτά. (παράρτημα ΙΙ)
vii. Η αποζημίωση της κάθε συνεδρίας ψυχοθεραπείας ορίζεται στον ΕΚΠΥ, όπως αυτός ισχύει, καθώς και στις σχετικές αποφάσεις του Οργανισμού και η διάρκεια της συνεδρίας ορίζεται κατ΄ελάχιστον στα 45 λεπτά. (παράρτημα ΙΙΙ)
{Πως ο ΕΚΠΥ ορίζει το ποσό και την χρονική διάρκεια των συνεδριών; Οι Λογοθεραπευτές δηλαδή εξακολουθούν να δικαιούνται 15ευρώ ανά συνεδρία και 15 συνεδρίες ανά μήνα με 30′ συνεδρία; Οι Εργοθεραπευτές και οι Ψυχολόγοι από την άλλη οφείλουν να εργάζονται τουλάχιστον 40′ και 45′ αντίστοιχα ανά συνεδρία με απολαβές για αυτήν 1,23 λεπτά;
Αντιστοιχούν αυτά τα ποσά σε θεραπευτικές ώρες; Χρήζει κάθε περίπτωση παιδιού μόνο 30′ συνεδρία; Μπορεί ο συνάδελφος εργοθεραπευτής ή/ και ψυχολόγος να βιοποριστεί παίρνοντας 1 ευρώ και 23 λεπτά για 40′ και 45′ εργασίας;}

Στα παραρτήματα ΙΙ και ΙΙΙ αναφέρεται ακόμη:
”v. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μπορεί να συμβάλλεται με εργοθεραπευτές για παροχή υπηρεσιών είτε στην έδρα τους είτε για κατ’ οίκον θεραπείες στα χωροταξικά όρια της Περιφέρειας από την οποία έχει εκδοθεί η σχετική βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος.
vi. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μπορεί να συμβάλλεται με ψυχοθεραπευτές για παροχή υπηρεσιών είτε στην έδρα τους είτε για κατ’ οίκον θεραπείες στα χωροταξικά όρια της Περιφέρειας από την οποία έχει εκδοθεί η σχετική βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος.”
{Εφόσον λοιπόν ένας συνάδελφος των ανωτέρω ειδικοτήτων εξέδωσε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στον τόπο καταγωγής του και στην πορεία επέλεξε να διαμείνει και να εργαστεί σε ένα άλλο μέρος, δεν δύναται πλέον να εργαστεί εκεί;}
{Όσον αφορά ακόμη στις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος των Λογοθεραπευτών, αυτήν την στιγμή εκκρεμεί εκδίκαση προσφυγής στο ΣΤΕ, επομένως αυτήν την άδεια, την μερικώς επικυρωμένη επιβάλλεται να εκδώσουν οι συνάδελφοι που δεν έχουν ακόμη στην κατοχή τους;}

Στο παράρτημα ΙV αναφέρεται:
”v. Το Κέντρο ειδικής αγωγής θα πρέπει να έχει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, ήτοι την με υπ’ αρ………………………………………”
{Δεν υπάρχει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων παραϊατρικών υπηρεσιών, τι θα προσκομίσω;}

Τέλος, όσον αφορά την φορολογική αντιμετώπιση, για ποιο ποσό θα φορολογούμαστε; Εφόσον σε μια πολύ απλή “μετάφραση” , ο όρος rebate αναφέρεται στην έκπτωση που μας υποχρεώνει ο οργανισμός να του κάνουμε στο σύνολο των οφειλών που μας χρωστάει, επειδή δεν θα έχει να μας δώσει όλο το ποσό. Το clawback είναι ακόμα χειρότερο αφού σε περίπτωση που ξεφύγουν οι αποδείξεις από τον προβλεπόμενο προϋπολογισμό του εοπυυ, θα τον αποζημιώνουμε στο τέλος της χρονιάς επιστρέφοντας στον οργανισμό χρήματα. Εν ολίγοις, κάποιες αποδείξεις θα τις εκτελούμε δωρεάν, δηλαδή δεν θα πληρωνόμαστε για δεδουλευμένες ώρες. Εάν λοιπόν το λάβουμε αυτό ως δεδομένο, ερωτώ τα ποσά αυτά που ”παρακρατήθηκαν” τρόπον τινά από rebate και clawback θα τα φορολογηθούμε στο τέλος του έτους;
Κλείνοντας ερωτώ, πως θα δηλώσω σε γονέα πως τον επόμενο μήνα δεν μπορώ να αναλάβω τις συνεδρίες του παιδιού του, επειδή ”έκλεισε” το προβλεπόμενο πλαφόν από τον ΕΟΠΥΥ, ή πως να δεχτώ εγώ να εντάξω το παιδί κανονικά στο μηνιαίο μου πρόγραμμα, γνωρίζοντας πως θα έχω εργαστεί περισσότερες ώρες από αυτές που θα με πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ, οπότε δεν θα μου καταβάλει τη δαπάνη της Γνωμάτευσης αφού ξεπερνώ το πλαφόν;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο και το ενδιαφέρον σας, για οποιαδήποτε επιπρόσθετη πληροφορία είμαι στην διάθεση σας.

Τριανταφυλλίδου Έφη, Λογοθεραπεύτρια

Συνυπογράφουν:

Αγοραστού Λιλιάνα, Λογοθεραπεύτρια
Αναστασίου Αικατερίνη, Λογοθραπεύτρια
Αναστασοπούλου Ιωάννα, Λογοθεραπεύτρια
Αντάμη Ταρσή, Λογοθεραπεύτρια
Αραμπατζή Κωνσταντίνα, Λογοθεραπεύτρια
Αρετίνη Χριστίνα, Λογοθεραπεύτρια
Βαγκότη Φανή, Λογοθεραπεύτρια
Βαλετάς Πρόδρομος, Λοοθεραπευτής
Βέρμπη Χριστίνα, Λογοθεραπεύτρια
Βεζύρης Χρήστος, Λοοθεραπευτής
Βουλιώτης Χρήστος, Λογοθεραπευτής
Βλάχου Νατάσα, Λογοθεραπεύτρια
Γαβαλά Σταυρούλα, Λογοθεραπεύτρια
Γαβριηλίδου Χριστίνα, Λογοθεραπεύτρια
Γαλάνη Ηλιάνα, Λογοθεραπεύτρια
Γαλανούδης Γεώργιος, Λογοθεραπευτής
Γερογλή Εμμανουέλα, Λογοθεραπεύτρια
Γιαννούρη Ηλιάνα, Λογοθεραπεύτρια
Γκασιώνη Παρασκευή, Λογοθεραπεύτρια
Γκιγκίλα Έλενα, Λογοθεραπεύτρια
Γκλαβάνη Δήμητρα, Λογοθεραπεύτρια
Γώγου Στέλλα, Λογοθεραπεύτρια
Δελή Σοφία, Λογοθεραπεύτρια
Δεμερτζή Ελένη, Λογοθεραπεύτρια
Δεμπούδη Λαμπρινή, Λογοθεραπεύτρια
Διβάρη Στυλλιανή Θεοδώρα, Λογοθεραπεύτρια
Εμμανουήλ Ευριδίκη
Ζαφείρη Παναγιώτα, Λογοθεραπεύτρια
Ζεϊμπέκη Φωτεινή, Λογοθεραπεύτρια
Ζερβόπουλος Ονούφριος, Λογοθεραπευτής
Θεοχάρη Μαρία, Λογοθεραπεύτρια
Καβακίδου Αθανασία, Λογοθεραπεύτρια
Καραγιάννης Σπύρος, Λογοθεραπευτής
Καραγιαννοπούλου Ευαγγελία, Λογοθεραπεύτρια
Καραδημήτρη Ηλιάνα, Εργοθεραπεύτρια
Καραμπελιά Ροδιά, Λογοθεραπεύτρια
Κατέλα Φανή, φιλόλογος, εξειδίκευση στην ειδική αγωγή
Κοπαλάς Ιωάννης, Λογοθεραπευτής
Κοτσώνης Θανάσης, Εργοθεραπευτής
Κουλούντζου Δήμητρα, Λογοθεραπεύτρια
Κουρκούλη Εύη, Λογοθεραπεύτρια
Κουσβαντέλου Ειρήνη, Λογοθεραπεύτρια
Κουτσουρίδης Κωνσταντίνος, Λογοθεραπευτής
Κώτσια Αναστασία, Λογοθεραπεύτρια
Λαζαρίδου Σοφία, Λογοθεραπεύτρια
Λάζου Μαρία, Λογοθεραπεύτρια
Λιτσένη Ριγκέλτα, Λογοθεραπεύτρια
Μαγκούνη Χάϊδω, Λογοθεραπέυτρια
Μάϊνου Ιωάννα, Λογοθεραπεύτρια
Μελίστα Πολυξένη, Λογοθεραπεύτρια
Μαντά Παναγιώτα, Λογοθεραπεύτρια
Μηλαθιανάκης Γεράσιμος, Λογοθεραπευτής
Μιχαηλίδου Φωτεινή, Λογοθεραπεύτρια
Μήτσιου Σοφία, Λογοθεραπεύτρια
Μουντούρης Γεράσιμος, Λογοθεραπευτής
Μπατσικώστα Ευαγγελία, Λογοθεραπεύτρια
Μπάρδης Παναγιώτης, Λογοθεραπευτής
Μπέσσας Ανδρέας, Λογοθεραπευτής
Πανταζή Γεωργία, Λογοθεραπεύτρια
Παπαδοπούλου Ειρήνη, Λογοθεραπεύτρια
Παυλίδου Χρύσα, Λογοθεραπεύτρια
Παπαδοπούλου Αμαλία, Λογοθεραπεύτρια
Πασχαλίδης Παντελής, Εργοθεραπευτής
Πετίνη Θωμαή – Χριστίνα, Λογοθεραπεύτρια
Ρούσσα Γεωργία, Λογοθεαπεύτρια
Ρούσσας Ιωάννης, Λογοθεραπευτής
Σαββίδης Κωνσταντίνος, Λογοθεραπευτής
Σαββίδου Κωνσταντίνα, Λογοθεραπεύτρια
Σιώμος Χρήστος, Λογοθεραπευτής
Σούπη Ευαγγελία, Λογοθεραπεύτρια
Σταμπουλάκη Χριστίνα, Λογοθεραπέυτρια
Σταφυλλίδης Θεμιστοκλής, Λογοθεραπευτής
Στρίκου Θεοδώρα, Λογοθεραπεύτρια
Τασούλη Αθανασία, Λογοθεραπεύτρια
Τερπίνα Αγγελική, Λοοθεραπεύτρια
Τζουβάρας Στέφανος, Λογοθεραπευτής
Τομάζου Λουκία, Λογοθεραπεύτρια
Τσαρτσίδου Χριστίνα, Λογοθεραπεύτρια
Τσοπανίδου Βαρβάρα, Λογοθεραπεύτρια
Τράντου Χρύση, Λογοθεραπεύτρια
Τριανταφύλλου Όλγα, Λογοθεραπεύτρια
Τσιαρτσιανίδης Ευάγγελος, Λογοθεραπευτής
Τσιτιρώκη Αλίκη, Λογοθεραπεύτρια
Τσιντογιάννη Μαρία, Λογοθεραπεύτρια
Φαμπιάτος Γεράσιμος, Λογοπεδικός – Ειδικός Παιδαγωγός
Φουνταλή Μαρία, Λογοθεραπεύτρια
Χρυσοστομίδου Αθανασία, Ψυχολόγος
Ψαχούλια Αγγελική, Λογοθεραπεύτρια”

Αρθρογράφος