Αλλαγή της νομοθεσίας για τα αδέσποτα ζητά ο Σπάρτακος από τον Αποστόλου

11 Ιανουαρίου 201719:35

Επιστολή στον υπουργό κ. Αποστόλου , έστειλε ο Κώστας Καραΐσκος, δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής, επικεφαλής της Παράταξης ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, για το θέμα των αδέσποτων σκύλων.

«Αξιότιμε κ. υπουργέ,

Απευθυνόμαστε σε σας ως καθ’ ύλην αρμόδιο για ένα θέμα μείζον, που ταλαιπωρεί -ως μη όφειλε- τους πολίτες όλης της χώρας μας, εκτός ίσως της πρωτεύουσας. Πρόκειται για το θέμα των αδέσποτων σκύλων, που από μια περίεργη άποψη περί ζωοφιλίας έχει εκτραπεί σε τύραννο των κατοίκων στην περιφέρεια της Ελλάδας. Έχουμε ως χώρα υιοθετήσει από χρόνια – και κυρίως από το 2012 – μιαν αντιφατική και εξωπραγματική νομοθεσία που ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στους ανθρώπους την συγκατοίκηση με απεριόριστο πλήθος αδέσποτων σκύλων και με όσα σημαίνει για την δημόσια υγιεινή, καθαριότητα και ευταξία η μαζική παρουσία των ζώων αυτών μέσα στον αστικό ιστό. Τα ίδια τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών παραβιάζονται καθημερινά με τρόπο αδιανόητο, με περιορισμό των κινήσεών τους, με τον μόνιμο φόβο και με σοβαρούς τραυματισμούς, όλα αυτά τεκμηριωμένα με τα στοιχεία των νοσοκομείων και με την βιωμένη καθημερινότητα όλων μας. Μπορεί να μην είναι το σοβαρότερο πρόβλημα της σημερινής Ελλάδας αλλά είναι από κείνα που μπορούν να λυθούν. Γιατί πρέπει να υφιστάμεθα πέρα από όλα τα άλλα μας προβλήματα και αυτήν την τριτοκοσμική κατάσταση; Είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ανάγκη να πράξετε κάτι ως Υπουργείο, η μετάθεση των ευθυνών στους δήμους (που πάνε κατηγορούμενοι στα δικαστήρια) δεν είναι λύση.

Πριν έναν χρόνο μέσω των τριών βουλευτών Ροδόπης (Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καραγιουσούφ, Ιλχάν Αχμέτ) διαβιβάσαμε στη Βουλή των Ελλήνων το ομόφωνο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Παρότι πολλοί δήμαρχοι έχουν εκφράσει το ίδιο αίτημα στην ΚΕΔΕ, η τελευταία δεν έχει ακόμα (!) προτάσεις για τη λύση του προβλήματος. Κι όμως, δεν καλούμαστε να ανακαλύψουμε την Αμερική, όλος ο δυτικός κόσμος έχει τελειώσει με το θέμα αυτό. Απευθυνόμαστε λοιπόν σε σας, μη έχοντας άλλον τρόπο να κινητοποιήσουμε την πολιτεία. Δίπλα στην κοινή λογική και την διεθνή εμπειρία, προσφέρουμε και την δική μας γνώμη συνημμένη, όπως και όποιαν βοήθεια τυχόν χρειαστεί.

Ευελπιστώντας για μια θετική ανταπόκριση»

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]