Φέρε την άνοιξη στο σπίτι σου χωρίς έξοδα

26 Απριλίου 201108:41

Με τον καιρό να καλυτερεύει μέρα με τη μέρα, το ίδιο κάνει και η διάθεση. Η άνοιξη δεν έρχεται απλά. Ήρθε. Και εκτός από τη φύση που τη γιορτάζει ήδη, αν τη βάλεις και στο σπίτι σου θα νιώσεις ακόμη πιο όμορφα.

Μην τρομάζεις, δεν θα μιλήσουμε για ολοκληρωτική ανακαίνιση. Δεν χρειάζεται να ξαναφτιάξεις το σπίτι από την αρχή, ούτε να μπεις σε περιττά έξοδα. Μπορείς να τα καταφέρεις με απλούς, ανέξοδους τρόπους.

Ξεφορτώσου ό,τι σε βαραίνει
Πριν αρχίσεις οποιαδήποτε αλλαγή καλό είναι να ξεφορτωθείς και ό,τι περιττό υπάρχει στον χώρο σου. Άνοιξε ντουλάπια και ντουλάπες και πέτα ό,τι δεν σου χρειάζεται. Έτσι όχι μόνο θα εξοικονομήσεις χώρους, αλλά θα ελαφρύνεις το σπίτι κιόλας με αποτέλσμα οι όποιες δουλειές να γίνονται ευκολότερα και πιο γρήγορα. Άλλωστε, είτε σε ενδιαφέρει είτε όχι, σύμφωνα με τους ειδικούς του φενγκ σούι, πρέπει να διώχνουμε από το χώρο μας οτιδήποτε άχρηστο τον επιβαρύνει και εμποδίζει τη διέλευση της θετικής ενέργειας!

Καθάρισε σε βάθος
Μιας και θα… ξεσηκώσεις όλο το σπίτι, καλό είναι να κάνεις και γενική καθαριότητα. Τράβηξε έπιπλα, καθάρισε από πίσω τους, πλύνε τους τοίχους, τακτοποίησε αποθηκευτικούς χώρους. Όλο αυτό θα προσφέρει στη φρεσκάδα και την αναζωογόνηση που ζητάς.

Το ουράνιο τόξο γύρω σου
Αν θέλεις να βάλεις χρώμα στη ζωή σου, γιατί δεν το κάνεις στην κυριολεξία; Βάψε τους τοίχους του σπιτιού σου. Και αν όχι όλους, δείξε “άποψη” και
διάλεξε μερικούς μόνο. Δεν είναι δύσκολο, με λίγη καλή θέληση και λίγη προσοχή μπορείς να το κάνεις και μόνη. Ε, εντάξει, δηλαδή μαζί με τον καλό σου θα ήταν καλύτερο. Επίσης, στο εμπόριο κυκλοφορούν και πολύ ωραίες ταπετσαρίες σε πολύ εντυπωσιακά σχέδια. Μπορείς να κάνεις και
συνδυασμούς. Βάψε έναν τοίχο και αγόρασε ταπετσαρία για έναν μόνο τοίχο.

Μικροί ζωγράφοι εν δράση
Συνεχίζοντας λίγο την προηγούμενη σκέψη, μια ακόμη ενδιαφέρουσα ιδέα είναι να “εκμεταλλευτείς” φίλους με ταλέντο στη ζωγραφική. Αν δηλαδή δεν τα καταφέρνεις η ίδια, γιατί και αυτό είναι πιθανό. Διάλεξε ένα μοτίβο που σου αρέσει (και πάντα με λουλούδια ή δέντρα) και κάνε τη δική σου ταπετσαρία.Μπορείς να προσθέσεις πουλάκια, σύννεφα, νερό και ό,τι μπορείς να φανταστείς.

Απέσυρε τα βαριά υφάσματα
Ξεκινήστε από τις κουρτίνες. Βγάλε τις βαριές και σκουρόχρωμες κουρτίνες που δεν αφήνουν τις ακτίνες του ήλιου να περάσουν και να γεμίσουν με φως το σπίτι. Αν έχεις από κάτω μια πιο λεπτή, άσε μόνο εκείνη, αλλιώς, αν πρέπει να αγοράσεις, προτίμησε οικονομικά υφάσματα σε στυλ γάζας, διάλεξε όμορφα και ζωντανά χρώματα και θα δεις τεράστια διαφορά. Κάνε το ίδιο και με τα ριχτάρια. Βγάλε τα βαριά και σκουρόχρωμα και αντικατέστησέ τα με πιο ανάλαφρα και σε πιο ζωηρά χρώματα για να είσε σε αρμονία με τη φύση. Και όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, θυμήσου ότι την ίδια δουλειά μπορούν να κάνουν το ίδιο καλά και απλά σεντόνια που θα δροσίζουν και το κάθισμά σου κιόλας.

Άνθη παντού
Εκτός από το μπαλκόνι, λουλούδια μπορείς να βάλεις και μέσα στο σπίτι. Θα δώσουν μια ξεχωριστή νότα φρεσκάδας και δροσιάς. Και αν δεν θέλεις να βάλεις γλάστρες, μπορείς έχεις γεμάτα τα ανθοδοχεία. Αυτό βέβαια σίγουρα θα σου κοστίζει κάτι παραπάνω, οπότε, θα πρέπει να το ξανασκεφτείς! Δυο ζουμπούλια μπορούν να δώσουν αυτόματα χρώμα και άρωμα. Μπορείς ακόμη να προσθέσεις ένα αντικείμενο από μπαμπού. Οι ειδικοί του φενγκ σούι ισχυρίζονται ότι οι ρίζες μπαμπού έχουν την ιδιότητα να διώχνουν την κακή ενέργεια, ενώ η μανόλια φέρνει την ευτυχία.

Επιμέλεια: Ζωή Κίττα

http://www.womenonly.gr/



Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr