Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

13 Ιανουαρίου 201709:59

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Ροδόπης του Ποταμιού Αχμέτ Ιλχάν, ο οποίος βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στην προοπτική συνεργασίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ο Αχμέτ Ιλχάν ήταν ο βουλευτής του Ποταμιού που υπέγραψε το αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για ονομαστική ψηφοφορία στην τροπολογία για τον ΦΠΑ στα νησιά. Η κίνηση του μουσουλμάνου βουλευτή συζητήθηκε αρκετά στη Σεβαστουπόλεως. Από ό,τι φαίνεται, ο βουλευτής ετοίμαζε την επόμενη ημέρα, καθώς με τα μέχρι τώρα δημοσκοπικά ευρήματα το Ποτάμι πολύ δύσκολα θα περάσει το κατώφλι της επόμενης Βουλής. Ετσι, είχε  ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά και με στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ., με την οποία διετέλεσε βουλευτής από το 2012 μέχρι το 2015.

Αφού απέστειλε σχετική επιστολή στο Προεδρείο της Βουλής ανακοινώνοντας την ανεξαρτητοποίησή, ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες με την παρακάτω δήλωσή του:

Αποδέχθηκα σήμερα την πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να συναντηθώ μαζί της προκειμένου να συζητήσουμε τις προϋποθέσεις μιας πολιτικής μας συνεργασίας.   

Πεποίθησή μου είναι, ότι ο στόχος για τη δημιουργία ενός μεγάλου ενδιάμεσου χώρου με προοδευτικό πρόσημο, με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, στις δημοκρατικές κατακτήσεις αλλά και στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, είναι εφικτός και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη πολιτική μας ιστορία.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη συνενώνει σήμερα στους κόλπους της την πληθυντική και ισχυρή Κεντροαριστερά που μπορεί να ωθήσει προς τις αναγκαίες προοδευτικές και δημοκρατικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, αφενός, αλλά και να ωθήσει σε  ευρύτερες συνεργασίες στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας για να μπει τέλος στην κρίση.

Θα ήθελα επίσης, να αναφερθώ στην Θράκη και την Ροδόπη, όπου εκλέγομαι και να τονίσω ότι θα αποτελούν πάντοτε την πρώτιστη και κορυφαία προτεραιότητα μου στην κοινοβουλευτική μου παρουσία.          

Θέλω να ευχαριστήσω ταυτόχρονα και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλο για την παρουσία του εδώ και να διαβεβαιώσω ότι θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα και την προοπτική του δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου.

Αρθρογράφος