Για τα μάτια του μόνο!

25 Φεβρουαρίου 201619:00

Αν κάθε πρωί σάς «στοιχειώνουν» μαύροι κύκλοι, αν οι πρώτες ρυτίδες έχουν χαράξει την περιοχή των ματιών σας, ήρθε η στιγμή να λάβετε τα μέτρα σας και να κλείσετε το… μάτι στο χρόνο!Είναι γεγονός ότι η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα λεπτή και άρα πιο ευάλωτη στα σημάδια του χρόνου και της κούρασης. Η φροντίδα της, όμως, με εξειδικευμένα προϊόντα και η αλλαγή σε κάποιες καθημερινές συνήθειες μπορούν να τα μειώσουν σημαντικά. Ας δούμε μερικά παραδείγματα:

Για τους μαύρους κύκλους
● Προσέξτε την ποσότητα αλλά και την ποιότητα του ύπνου σας και τη διατροφή σας. Προσπαθήστε να κοιμάστε το βράδυ 6-8 ώρες συνεχόμενα και να καταναλώνετε φρούτα ή χυμούς πλούσια σε βιταμίνη C. Για άμεση αντιμετώπιση, τοποθετήστε 2 φέτες πατάτα ή αγγούρι στα μάτια σας για 10-15 λεπτά.

Για τις σακούλες κάτω από τα μάτια
● Είναι από τα πιο συχνά προβλήματα για τους άνδρες άνω των 40 ετών και οφείλονται κυρίως στην κατακράτηση υγρών. Θα πρέπει να πίνετε πολύ νερό, επειδή βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος, και να αποφεύγετε τα πικάντικα φαγητά, το πολύ αλάτι και το αλκοόλ. Για άμεση αντιμετώπιση, δοκιμάστε κομπρέσες από ιαματικό νερό ή τσάι.

Για τις ρυτίδες έκφρασης

● Από τα πρώτα σημάδια γήρανσης που παρουσιάζουν οι άνδρες είναι οι ρυτίδες έκφρασης στο πλάι των ματιών, γνωστές και ως «πόδι της χήνας». Προστατεύστε τα μάτια σας με γυαλιά ηλίου, καθώς το αντανακλαστικό κλείσιμο των ματιών στον ήλιο εντείνει τις ρυτίδες έκφρασης. Επίσης, μην ξεχνάτε την αντιηλιακή σας κρέμα!

Πηγή : www.vita.gr

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr